ucenicki-dom-podmurvice

Priroda i umreženo društvo

PROJEKT ERASMUS +

UČENIČKI DOM PODMURVICE
PRIRODA I UMREŽENO DRUŠTVO
NATURE AND NETWORKED SOCIETY
STATUS: AKTIVAN
ID: 2022-2-HR01-KA122-SCH-000095486

Sadržaj


RADIONICA MINDFUL FOTOGRAFIJE “U PRIRODI ME PRONAĐI 2.”

U srijedu, 29. studenog 2023. godine učenici Doma sudjelovali su u kreativnoj radionici mindful fotografije „U prirodi me pronađi 2.“ u sklopu Erasmus+ projekta „Priroda i umreženo društvo“ (2022-2-HR01-KA122-SCH-000095486), a nakon tečaja „Traditional Arts and ICT Tools for Teaching your Subjects and Promoting Life Skills“ kojeg je polazila odgajateljica Dijana Janković.

PROČITAJ VIŠE

PRVA U NIZU KREATIVNIH RADIONICA “U PRIRODI ME PRONAĐI”

U četvrtak, 16. studenog 2023. godine učenice Doma sudjelovale su u prvoj kreativnoj radionici „U prirodi me pronađi 1.“ u sklopu Erasmus+ projekta „Priroda i umreženo društvo“ (2022-2-HR01-KA122-SCH-000095486), a nakon tečaja „Traditional Arts and ICT Tools for Teaching your Subjects and Promoting Life Skills“ kojeg je polazila odgajateljica Dijana Janković.

PROČITAJ VIŠE

PREDSTAVLJANJE REZULTATA MOBILNOSTI: „GREENER SCHOOLS FOR A SUSTAINABLE FUTURE“ & „TRADITIONAL ARTS AND ICT TOOLS FOR TEACHING YOUR SUBJECTS AND PROMOTING LIFE SKILLS“

Na Odgajateljskom vijeću u utorak, 7. studenog 2023. godine, ravnateljica Ljiljana Kencel i odgajateljica Dijana Janković predstavile su rezultate svojih Erasmus+ tečaja koje su polazile u sklopu projekta „Priroda i umreženo društvo“ (2022-2-HR01-KA122-SCH-000095486). Kroz PowerPoint i Prezi prezentacije upoznale su Odgajateljsko vijeće s obrazovnim ishodima tečaja i mogućnostima primjene istih u radu s učenicima Doma. 

PROČITAJ VIŠE

LOV NA BILJNO BLAGO U DANIMA ERASMUSA

Približavaju nam se Dani Erasmusa 2023., a i naš će Dom sudjelovati u njihovom obilježavanju! U utorak, 10. listopada u 10 sati, održat ćemo interaktivno upoznavanje domskih vrtova našim učenicima.

PROČITAJ VIŠE

EKOLOŠKI OTISAK

U periodu od 21. do 29. rujna 2023. godine učenici i djelatnici Učeničkog doma ispunjavali su anketu „Ekološki otisak“ kojom će sudionici osvijestiti vlastite postojeće navike te kako one utječu na održivost i ekologiju. Anketa će nam poslužiti kao smjernica za daljnje aktivnosti koje će poslužiti za razvoj poželjnih navika vezanih uz ekološku osviještenost kod mladih i odraslih ljudi.

PROČITAJ VIŠE

PREDSTAVLJANJE REZULTATA MOBILNOSTI – INTELLIGENT USE OF SOCIAL MEDIA IN CLASSROOM

Na Odgajateljskom vijeću u srijedu, 27. rujna 2023., odgajateljica Antonija Mežnarić predstavila je rezultate svojeg Erasmus+ tečaja na kojem je bila u sklopu projekta „Priroda i umreženo“ društvo (2022-2-HR01-KA122-SCH-000095486). Tečaj „Intelligent Use of Social Media in Classroom“ trajao je od 3. do 9. srpnja u gradu Portu i u tom periodu odgajateljica Mežnarić stekla je vještine korištenja različitih digitalnih alata, upoznala novi grad i portugalsku kulturu, razmijenila iskustva iz školstva s kolegama iz drugih država te uspoređivala načine rada s učenicima u Hrvatskoj, Portugalu, Njemačkoj i Poljskoj.

PROČITAJ VIŠE

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA „PRIRODA I UMREŽENO DRUŠTVO“

Ravnateljica Ljiljana Kencel, stručni suradnik Toni Erdfeld i odgajateljice Barbara Maras, Dijana Janković i Antonija Mežnarić predstavili su djelatnicima Učeničkog doma 21. rujna 2023. godine Erasmus+ projekt  „Priroda i umreženo društvo“ (Nature and networked society; ID: 2022-2-hr01-ka122-sch-000095486).

PROČITAJ VIŠE

ERASMUS+ PROJEKT „PRIRODA I UMREŽENO DRUŠTVO“

Učenički dom Podmurvice Rijeka od 15. ožujka 2023. godine do 14. travnja 2023. godine provodi Erasmus+ projekt „ Priroda i umreženo društvo“ (Nature and networked society; ID: 2022-2-hr01-ka122-sch-000095486). Koordinatorica projekta je odgajateljica Barbara Maras, a sudionici projekta su ravnateljica Ljiljana Kencel, stručni suradnik Toni Erdfeld te odgajateljice Dijana Janković i Antonija Mežnarić. Ovim projektom nastojimo na inovativan način povećati uključivost i raznolikost u realizaciji naših ekoloških programa te postići veću svjesnost o važnosti očuvanja okoliša i utjecaja na klimatske promjene među učenicima i djelatnicima naše ustanove te lokalne zajednice. 

PROČITAJ VIŠE

PRIPREMA ZA TEČAJ „INTELLIGENT USE OF SOCIAL MEDIA IN CLASSROOM“

Za potrebe Erasmus+ projekta Priroda i umreženo društvo odgajateljica Antonija Mežnarić ići će na edukaciju Intelligent Use of Social Media in Classroom, koja će se održati u Portu od 3. srpnja do 9. srpnja. Cilj edukacije jest upoznavanje profesora s digitalnim jezikom kojim se koriste mladi te kako najbolje koristiti društvene mreže i digitalne alate u radu s mladima. Tečaj je usmjeren na razvijanje digitalnih vještina, povećanje aktivnog rada učenika, povezivanje učenika s globalnom zajednicom, uspješno i sigurno korištenje online prostora, naučiti učenike različitim stilovima pisanja, te korištenje slika, videa i grafičkog dizajna u učenju.

PROČITAJ VIŠE

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE