NOVOSTI

SNIMANJE PODCASTA “MISLIŠ LI DA MOŽEŠ BEZ DRUŠTVENIH MREŽA?”

U utorak, 12. prosinca 2023. godine učenice Doma snimile su podcast „Misliš li da možeš bez društvenih mreža?“ u sklopu Erasmus+ projekta „Priroda i umreženo društvo“ (2022-2-HR01-KA122-SCH-000095486), a nakon tečaja „Traditional Arts and ICT Tools for Teaching your Subjects and Promoting Life Skills“ kojeg je polazila odgajateljica Dijana Janković.

Nakon održanih kreativnih radionica intuitivnog slikanja i mindful fotografije, upoznali smo digitalne alate za korištenje i dijeljenje sadržaja online. Učenice Tara Kosanović, Petra Maravić, Ena Stipetić i Petra Miličević snimile su podcast „Misliš li da možeš bez društvenih mreža?“.

Tema o kojoj su razgovarale bile su aktivnosti povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u našem Domu. Naglasile su problem ovisnosti o društvenim mrežama među mladima i količini svakodnevnog vremena provedenog na pametnim telefonima. Istražile su i mogućnosti kako svoje slobodno vrijeme mladi mogu kvalitetno provoditi online uz pomoć korisnih digitalnih alata za stvaranje kreativnog i zanimljivog sadržaja.

Naglasile su i mogućnosti koje Dom pruža za kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz izborne kulturne i sportske aktivnosti na otvorenom kako bi motivirale i druge učenike da se uključe. Ideja je učenike motivirati da svoje slobodno vrijeme provode u izbornim aktivnostima, vođenim aktivnostima u domskome vrtu i u druženju s prijateljima u pravom, a što manje u virtualnom svijetu.U aktivnostima je sudjelovalo ukupno 15 učenika, a prvu epizodu podcasta poslušajte ovdje!

GALERIJA SLIKA ČLANKA

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE