NOVOSTI

RADIONICA MINDFUL FOTOGRAFIJE “U PRIRODI ME PRONAĐI 2.”

U srijedu, 29. studenog 2023. godine učenici Doma sudjelovali su u kreativnoj radionici mindful fotografije „U prirodi me pronađi 2.“ u sklopu Erasmus+ projekta „Priroda i umreženo društvo“ (2022-2-HR01-KA122-SCH-000095486), a nakon tečaja „Traditional Arts and ICT Tools for Teaching your Subjects and Promoting Life Skills“ kojeg je polazila odgajateljica Dijana Janković.

Dom je okružen s više od 5000 m² zelenih površina, što omogućava učenicima boravak u prirodi u vođenim aktivnostima. Tako smo ovu radionicu održali u multisenzoričkom vrtu gdje smo, nakon vođene meditacije, upoznali i mindful fotografiju.

Vježbanju mindful fotografije pristupili smo otvoreno i bez očekivanja. Otpustili smo sve što znamo o fotografiji i pojmu lijepoga i pomodnoga. Najvažnije je bilo da smo prisutni u trenutku, da čujemo, vidimo, osjetimo miris prohladnog dana. „Uključili“ smo svoja osjetila, probudili ih jer ona nas čine živima. Često ih zatomljujemo, zatvaramo se u ljuske zatvorenog prostora s očima na ekranu mobitela, laptopa ili televizora.

Zaključili smo da je vrijeme za slobodu i povratak prirodi! Promatrati i zapaziti osjetilom vida i biti prisutni u trenutku. Osvijestiti taj trenutak i tada fotografirati – zaključati taj cjeloviti trenutak kako bismo mu se mogli vratiti i u budućnosti. Prošetali smo vrtom i fotografirali probuđenih osjetila.

Radionice su osmišljene s ciljem poticanja provođenja vremena na otvorenom u prirodi te razvijanja kreativnog razmišljanja, samopouzdanja i pozitivnog razmišljanja. Ukupno 20 učenika je sudjelovalo, a neke od nastalih radova pogledajte u galeriji.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE