NOVOSTI

PRVA U NIZU KREATIVNIH RADIONICA “U PRIRODI ME PRONAĐI”

U četvrtak, 16. studenog 2023. godine učenice Doma sudjelovale su u prvoj kreativnoj radionici „U prirodi me pronađi 1.“ u sklopu Erasmus+ projekta „Priroda i umreženo društvo“ (2022-2-HR01-KA122-SCH-000095486), a nakon tečaja „Traditional Arts and ICT Tools for Teaching your Subjects and Promoting Life Skills“ kojeg je polazila odgajateljica Dijana Janković.

Odgajateljica je pozvala učenice u domski vrt gdje smo se opustili uz vođenu meditaciju te otvorili svojim osjetilima. Obratili smo pažnju na ono što čujemo – šuškanje lišća koje pada; ono što osjećamo mirisom – miris kiše i zemlje… Na trenutak smo se oslobodili od stresa, odmaknuli od svakodnevnih briga te doživjeli osjećaj opuštanja i mira.

Nakon meditacije upoznali smo metodu intuitivnog slikanja gdje smo dopustili da naša unutrašnjost progovori. Naše misli i osjećaje stavili smo na prazan papir uz pomoć boja i različitih metoda i tehnika. Prilikom crtanja i slikanja, izražavanja, složili smo se, nema pogrešaka – već samo nove mogućnosti kojima nas vodi kreativno razmišljanje.

Nastali radovi svojevrsna su veza učenica sa vanjskim svijetom, poruka koja se može, ali ne mora iščitati. Učenički radovi bit će izloženi u prostorijama Doma u sklopu preventivnih programa.

Radionice su osmišljene s ciljem poticanja provođenja vremena na otvorenom u prirodi te razvijanja kreativnog razmišljanja, samopouzdanja i pozitivnog razmišljanja. Ukupno 15 učenica sudjelovalo je u prvoj radionici, a druga se planira već idući tjedan!

GALERIJA SLIKA ČLANKA

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE