NOVOSTI

PREDSTAVLJANJE REZULTATA MOBILNOSTI: „GREENER SCHOOLS FOR A SUSTAINABLE FUTURE“ & „TRADITIONAL ARTS AND ICT TOOLS FOR TEACHING YOUR SUBJECTS AND PROMOTING LIFE SKILLS“

Na Odgajateljskom vijeću u utorak, 7. studenog 2023. godine, ravnateljica Ljiljana Kencel i odgajateljica Dijana Janković predstavile su rezultate svojih Erasmus+ tečaja koje su polazile u sklopu projekta „Priroda i umreženo društvo“ (2022-2-HR01-KA122-SCH-000095486). Kroz PowerPoint i Prezi prezentacije upoznale su Odgajateljsko vijeće s obrazovnim ishodima tečaja i mogućnostima primjene istih u radu s učenicima Doma. 

Tečaj „Greener Schools for a Sustainable Future, Climate Change Education“ trajao je od 15. do 21. listopada u Reykjaviku i u tom periodu ravnateljica Kencel stekla je vještine razvijanja ekoloških akcija koje pomažu smanjenju ekološkog otiska. Upoznala je grad prirodnih ljepota i njegovu kulturu, razmijenila iskustva iz školstva s kolegama iz čak 12 zemalja te sudjelovala u pošumljavanju Islanda. Činjenica je da naše djelovanje utječe na naš planet ne samo na lokalnoj, već i na globalnoj razini, zato je nužno težiti ciljevima održivog razvoja kako bi se održala ekološka ravnoteža.

U svijetu suočenim s potencijalnom klimatskom krizom - nestašica vode, suša, glad, ekstremni vremenski uvjeti - ciljevi održivog razvoja su osigurati predanost budućih generacija i ravnotežu između gospodarskog rasta, očuvanja okoliša i društvenog blagostanja – zaključila je ravnateljica Kencel.

Tečaj „Traditional Arts and ICT Tools for Teaching your Subjects and Promoting Life Skills“ trajao je od 9. do 14. listopada u Barceloni i u tom periodu odgajateljica Janković stekla je vještine razvijanja kreativnog i kritičkog razmišljanja kroz promišljanje o umjetnosti, upoznala bogatu kulturu Katalonije te razmijenila iskustva učenja o umjetnosti s kolegama drugih zemalja. U gradu Dalija, Picassa, Gaudija i Miroa upoznala je mindful fotografiju, intuitivno slikanje, metode izgradnje povjerenja i zajedništva u grupi te digitalne alate za učenje o umjetnosti koje će koristiti u radu s učenicima.

Umjetnost u odgoju i obrazovanju ima važnu ulogu jer jača samopouzdanje, razvija empatiju, toleranciju, osjećaj ljubavi i povezanosti, razvija kognitivne i fizičke vještine, oslobađa od stresa te pomaže kod traume kada riječi nisu moguće – zaključila je odgajateljica Janković. Fotografije i iskustvo podijelila je i na virtualnoj oglasnoj ploči  na ovome linku.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE