projekti-dani

SADRŽAJ

PROJEKTNI DAN I DAN OTVORENIH VRATA 2024. - "Kad si sretan i sunce za tobom žuri!"

Pozivamo Vas na Projektni dan i Dan otvorenih vrata Učeničkog doma Podmurvice Rijeka
koji će se održati u prostorima Doma 18. travnja 2024. godine.

Projektni dan je posvećen obilježavanju 150. godišnjice
rođenja hrvatske književnice Ivane Brlić Mažuranić.


Program možete preuzeti na sljedećoj poveznici:

PREUZMITE PROGRAM (PDF)

Veselimo se susretu s Vama!
Učenici, djelatnici i ravnateljica Učeničkog doma Podmurvice Rijeka


PROJEKTNI DAN "KAD SI SRETAN, I SUNCE ZA TOBOM ŽURI"

U Učeničkom domu Podmurvice Rijeka održao se 18. travnja 2024. godine Projektni dan "Kad si sretan, i sunce za tobom žuri" koji je bio u znaku 150. godišnjice rođenja književnice Ivane Brlić Mažuranić. Projektni dan, odnosno Dan otvorenih vrata, zamišljen je da predstavi široj javnosti naš Učenički dom te kreativnost i vještine naših učenika i djelatnika. Učenički dom Podmurvice Rijeka pridružio se 2009. godine međunarodnoj eko obitelji dobivši status eko-doma, a 2023. godine stekao je dijamantni status eko-doma, stoga aktivnosti Projektnog dana tradicionalno vezujemo uz teme ekologije i održivog razvoja uz mnoštvo kreativnih sadržaja koje smo ove godine tematski povezali s maštovitim svijetom bajki Ivane Brlić Mažuranić.

PROČITAJ VIŠE

VATRENE ISKRICE - DOMAĆI

Obilježavanju 150. obljetnici rođenja književnice Ivane Brlić Mažuranić se pridružila i naša dugogodišnja suradnica Vesna Jakić iz creske Udruge Ruta, uz organizacijsku podršku odgajateljica Marije Čemeljić-Salopek i Nikoline Pajnić.

 

PROČITAJ VIŠE

ČAROLIJA BAJKOTORBI

Sudionici radionice su upoznati s tehnikom prirodnog bojanja tkanine kao drevnom tradicijom, kada su boje su izvorno potjecale iz izvora pronađenih u prirodi, poput povrća, biljaka, drveća i insekata. Bojanje prirodnim bojama trajalo je sve do sredine 19. stoljeća, kada su se počele koristiti sintetičke boje, a danas je teško pronaći komad odjeće bojan prirodnim bojama.

PROČITAJ VIŠE

PRIČAM TI PRIČU

Ovogodišnji projektni dan iskoristili smo za druženje s našim starim prijateljima i suradnicima iz Doma Sv. Ane. Naše učenice interpretirale su na svoj način djelo „Čudnovate zgode Šegrta Hlapića“, a nakon čega je uslijedio razgovor o glavnim likovima i poruci književnog djela. Djeca iz Sv. Ane su na kreativan način iznijela svoja viđenja, emocije i zaključke kroz crteže, a rezultat je prikaz radova u nastavku.

PROČITAJ VIŠE

MODERNE PRIČE IZ DAVNINA

U četvrtak, 17. travnja povodom projektnog dana i 150. godišnjice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić, održana je radionica „Moderna priča iz davnina“. Učenice su imale prilike zajednički složiti svoju bajku, koristeći se storycubes kockicama (kockice za pripovijedanje).

PROČITAJ VIŠE

POSJET VILLI RUŽIĆ NA PEĆINAMA

U sklopu Projektnog dana posjetili smo Villu Ružić u riječkom kvartu Pećine, zaštićeni spomenik kulture, kao i vrt u sklopu vile u kojem se je nekada odmarala Ivana Brlić Mažuranić. Vrt smo posjetili s 10 učenika i upoznali ih s biljkama koje okružuju Villu.

PROČITAJ VIŠE

RADIONICA „BAJKOVITI RUŽMARIN IVANE BRLIĆ MAŽURANIĆ“

Inspiraciju za obilježavanje 150 godina od rođenja Ivane Brlić Mažuranić pronašli smo u vrtu Ville Ružić na Pećinama. Naime, u radionici smo koristili ljekovitu mediteransku biljku koju je kćer Nada poklonila majci Ivani za uspomenu s bračnog putovanja iz Italije ubranu na Petrarcinom grobu.

PROČITAJ VIŠE

RADIONICA „PRIČE IZ DAVNINA“

U četvrtak, 18. travnja 2023. na Projektnom danu obilježili smo 150 godina od rođenja Ivane Brlić Mažuranić radionicom „Priče iz davnina“. Odgajatelji Filip Polegubić i Dolores Vitas okupili su sadašnje i bivše učenike učeničkog doma Podmurvice Rijeka.

PROČITAJ VIŠE

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE