projekti-dani

SADRŽAJ

PROJEKTNI DAN I DAN OTVORENIH VRATA 2023. - "prognoza SUNČANO"

Pozivamo Vas na Projektne dane i Dane otvorenih vrata Učeničkog doma Podmurvice Rijeka
koji će se održati u prostorima Doma 1. lipnja 2023. godine.

Program možete preuzeti na sljedećoj poveznici:

PREUZMITE PROGRAM (PDF)

Veselimo se susretu s Vama!
Učenici, djelatnici i ravnateljica Učeničkog doma Podmurvice Rijeka


RADIONICA „FILCANO SUNCE“

Dugogodišnja domska suradnica Vesna Jakić iz creske Udruge Ruta, uz organizacijsku podršku odgajateljica Marije Čemeljić-Salopek i Nikoline Pajnić, održala je radionicu „Filcano Sunce“.

PROČITAJ VIŠE

"SUNČICA" - IZRADA MELEMA ZA NJEGU KOŽE I POMOĆ U ZAŠTITITU OD SUNCA

Povodom Projektnih dana „Prognoza sunčano“, 1. lipnja 2023. održala se radionica „Sunčica“ odnosno izrada prirodnog melema za njegu kože i pomoć u zaštiti od Sunca. Radionicu su vodile odgajateljice Vivijana Lovrinić i Dolores Vitas, a prisustvovali su učenici našeg Doma, partneri iz Društva tjelesnih invalida garada Rijeke te odgajateljica Silvana Peljhan iz Slovenije. U izradi melema koristila su se prirodna i ljekovita svojstva, a postupak izrade snimili su naši učenici.

 

PROČITAJ VIŠE

SUNČANA KUHINJA

Radionice izrade solarnog kuhala i kuhanja na Sunčevu energiju pod nazivom "Solarna kuhinja" odvijala se u unutarnjem dvorištu našeg Doma.

PROČITAJ VIŠE

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA "ČAROBNO SUNCE"

U sklopu Projektnog  dana „prognoza  SUNČANO“  foto skupina postavila je izložbu svojih fotografija na otvorenom   pod nazivom „Čarobno Sunce“

Smisao  aktivnosti je osjetiti i doživjeti fotografiju kroz vanjski prostor. U prirodnom okruženju, fotografija postaje živi medij, a samim time se trenutak u oku promatrača mijenja, dobiva treću dimenziju, uključuje sva osjetila u svrhu stvaranja kompleksnog doživljaja i mentalne slike. Učenici autori fotografija su: Alenka Vesel, David Blagdan, Danijel Paladin, Dora Faflja, Jakov
Finderle, Lana Ružičić, Laura Ivošević i Valerija Biondić, a voditeljica aktivnosti Olivia Vukić.

PROČITAJ VIŠE

POZDRAV SUNCU

Projektni dan 1. lipnja 2023. godine započeli smo radionicom Pozdrav suncu koju su vodile odgajateljice Orijana Jeličić i Vivijana Lovrinić. Radionica se održala u dva dijela. Započela je vježbama koje sustavno istežu skoro sve mišiće tijela i masiraju unutarnje organe.

PROČITAJ VIŠE

SUNCOKRETI

Ususret danima otvorenih vrata po nazivom „prognoza SUNČANO“, učenice su sudjelovale na radionici izrade origami suncokreta. Suncokret je zbog svoje žute boje poznat kao simbol sunca, ljeta, sreće i vedrine.

PROČITAJ VIŠE

"IGRE POD SUNCEM" U DOMU ZA STARIJE OSOBE KANTRIDA

Dana 31. svibnja 2023. u sklopu Projektnog dana Doma "Prognoza Sunčano" tradicionalno smo posjetili Dom za starije osobe Kantrida i sudjelovali u "Igrama pod suncem" odnosno sportskom turniru. Naši učenici rado su se odazvali ovoj volonterskoj akciji u ulozi sudaca sportskih igara. Prije svega, ovo je bila prilika promicanja  međugeneracijske solidarnosti, empatije i društvenog aktivizma.

PROČITAJ VIŠE

PREDAVANJE KORADA KORLEVIĆA U NAŠEM DOMU - "SUNCE I SVEMIRSKO VRIJEME"

Kao šlag na torti našeg projektnog dana bilo je predavanje Korada Korlevića pod nazovim "Sunce i svemirsko vrijeme"! U punoj dvorani, naši su učenici, djelatnici i gosti imali prilike čuti mnoštvo informacija o utjecaju Sunca na život na Zemlji od jednog od vodećih hrvatskih astronoma i pokretača Zvjezdarnice Višnjan te mnogih projekata u Hrvatskoj u tom području.

PROČITAJ VIŠE

SVEČANO DIZANJE ZELENE ZASTAVE I PROJEKTNI DAN POD NAZIVOM "prognoza SUNČANO"

Zahvaljujući četrnaest godina sustavnog odgoja i obrazovanja u smjeru ekologije i održivog razvoja, naš je Učenički dom dobio dijamantni certifikat Eko-doma kojeg smo 1. lipnja 2023. godine proslavili svečanim podizanjem Zelene zastave. Učenički dom Podmurvice Rijeka dobio je 2009. godine status Eko škole, odnosno Eko-doma, pridruživši se međunarodnoj eko obitelji. Status Eko-doma je sustav nagrađivanja na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini, stoga smo ponosni što smo zajedničkim trudom, uz mnogo volje i s mnogo ljubavi, zasluženo dobili i iznova potvrdili Povelju o statusu Međunarodne eko škole.

PROČITAJ VIŠE

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE