NOVOSTI

ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE STRUČNIH SURADNIKA PSIHOLOGA I NASTAVNIKA U SREDNJIM ŠKOLAMA PRIMORSKO-GORANSKE I LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

S početkom nove godine održano je još jedno Županijsko stručno vijeće stručnih suradnika psihologa i nastavnika u srednjim školama Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije s voditeljem psihologom Tonijem Erdfeldom.

Kolegica Renata Domijan pripremila je temu suradnje školskog psihologa s nastavnicima / odgajateljima, a obrađena je kroz predavanje, dok je u radioničkom dijelu korišten upitnik samoprocjene brige o sebi te njegova analiza. Nakon svakog dijela uslijedila je rasprava.

Andrea Vucelić i Sanja Marušić pripremile su temu: Storytelling i upotreba asocijativnih karata u nastavi psihologije. Ekspresivne tehnike uključuju različite postupke koji nam omogućavaju da, kroz otvorene sadržaje, osvijestimo i izrazimo opažanja, emocije i ideje iz vlastitog iskustva. Jedna od tehnika koja može naći svoju ulogu u terapijskom radu su asocijativne karte. U sklopu ove radionice usmjerile su se na mogućnosti upotrebe asocijativnih karata u nastavi psihologije, kako bi se putem različitih vježbi pričanja priča učenici aktivno uključili u proces obrade nastavnih sadržaja. Storytelling tj. pričanje priča potiče nas na samoizražavanje, komunikaciju i suradnju s drugima, aktivnu uključenost te korištenje imaginacije. Posebno su se osvrnule i na mogućnost inkorporiranja elemenata poznate društvene igre, koji bi, pored poznatijih vrsta karata, mogli imati ulogu u navedenome.

Na intervizijskoj radionici kolega Ivan Tarle je predstavio prikaze slučajeva rada s učenicima uz konstruktivnu raspravu s kolegicama i kolegama o prednostima i nedostacima svakog pristupa.
 

GALERIJA SLIKA ČLANKA

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE