NOVOSTI

SIGURNOST NA INTERNETU I DRUŠTVENIM MREŽAMA

U sklopu domskih preventivnih programa, a povodom Dana sigurnijeg interneta  pedagoginja Olivia Vukić i psiholog Toni Erdfeld održali su 13.2. dvije radionice za učenike prvih razreda. Mladi kroz nove tehnologije pronalaze nove prostore za kreiranje životnog stila i ispunjavanje slobodnog vremena stoga je važno prisjetiti se pitanja sigurnosti na internetu. Kao i svake godine, s učenicima provodimo radionice koje imaju za cilj osvijestiti potencijalne opasnosti i neželjena ponašanja koja se odvijaju putem društvenih mreža na internetu. Razgovarali smo  s učenicima o njihovim navikama korištenja društvenih mreža. Ukazali smo na negativne strane virtualne komunikacije te kako zaštititi sebe i svoje prijatelje u slučaju raznih oblika nasilja na internetu.

Učenici su na radionici gledali kratke  edukativne filmove na spomenutu  temu i iznosili svoje dojmove, stavove te iskustva svakodnevne komunikacije.


Tijekom radionice raspravljali smo o sljedećim pitanjima:

  • Objave na društvenim mrežama (tekst, fotografije, videozapisi)
  • Prijatelji i komunikacija -prihvaćanje zahtjeva za prijateljstvom od strane nepoznatih osoba
  • Nasilje na mrežama (ruganje, ogovaranje, lažne objave...)
  • Kupovina na internetu
  • Klađenje i kockanje na internetu
  • Ovisnost o internetu

Zaključak pedagoške radionice je da je virtualni (online) svijet itekako stvaran te bi se u njemu trebali kulturno ponašati i  komunicirati  jednako kao u stvarnom svakodnevnom životu vodeći računa o svojoj i tuđoj sigurnosti.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE