NOVOSTI

PREDAVANJA: „URBANO PČELARSTVO U SVIJETU I HRVATSKOJ“ - (U sklopu Erasmus+ projekta)

U sklopu Erasmus+  projekta „Razvijanje aktivnih i ekološki osviještenih generacija kroz unapređivanje vlastitih kompetencija“ (Developing active and environmental aware generations trough improving our competences, broj 2021-1-HR01-KA122-SCH-000013806) i u sklopu eTwinninga, predsjednik Pčelarske udruge „Milutin Barač“ Rijeka, Ivica Fajdetić te naš učenik Sven Rendulić održali su drugi ciklus predavanja pod nazivom „Urbano pčelarstvo u svijetu i Hrvatskoj“.

- 11. listopada 2022. godine u jutarnjim satima održana je radionica i predavanje za 50 učenika te u popodnevnim satima za deset osoba ispred partnerskih udruga.

- 18. listopada 2022. godine u jutarnjim satima održana je druga radionica i predavanje za 50 učenika te u popodnevnim satima za deset osoba ispred partnerskih udruga.

- 20. listopada 2022. godine održana je radionica i predavanje za deset osoba ispred partnerskih udruga.

Ukupno 45 djelatnika, 30 partnera i 150 učenika Učeničkog doma pritom su saznali da od pčela dobivamo med, pelud, propolis, matičnu mliječ i pčelinji otrov koji su  nam iznimno korisni za zdravlje i za razvoj našeg organizma, ali i zašto su nam pčele i ostali oprašivači potrebni za opstanak svijeta.

Učenički dom Podmurvice Rijeka započeo je 1. rujna 2021. godine Erasmus+ projekt, financiran sredstvima Europske unije, a u projektu mobilnosti sudjelovali su ravnateljica Ljiljana Kencel, psiholog Toni Erdfeld i odgajateljica Barbara Maras. Predavanja o urbanom pčelarstvu dio su diseminacije projekta, a pružila su učenicima, djelatnicima i partnerima Učeničkog doma uvid u potrebu razvijanja svijesti o važnosti oprašivača, ekologiji i održivom načinu življenja.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE