NOVOSTI

OTVORENJE IZLOŽBE „VELIČANSTVENIH 12“

Svečano otvorenje izložbe učeničkih radova „Veličanstvenih 12“ održalo se u utorak 27. rujna u galeriji Konzervatorskog odjela u Rijeci. 

Izložba prikazuje radove nastale kroz aktivnosti istoimenog međunarodnog projekta. Radovi reflektiraju učeničko viđenje 12 temeljnih vrijednosti: solidarnosti, tolerancije, empatije, samopouzdanja, ljubavi, iskrenosti, slobode, kreativnosti, humora, mira, hrabrosti i odgovornosti. Voditelji projekta su ravnateljica Ljiljana Kencel, pedagoginja Olivia Vukić te odgajatelji Dolores Vitas, Filip Polegubić, Antonija Mežnarić, Maja Dinić i Dijana Janković, a uključeni u projekt su i svi ostali odgajatelji i učenici Doma.

Izloženi su radovi Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Dječjeg doma „Tić“ i Učeničkog doma Podmurvice Rijeka, a ostali partneri u projektu bili su Učenički dom Ogulin,  Dijaški dom Nova Gorica iz Slovenije te JUUDGS „Zdravko Cvetovski“ Skoplje - učenički dom iz Makedonije. Cilj projekta bio je kroz različite aktivnosti, metode rada, suradnju i programe u životu srednjoškolaca osvijestiti važnost ovih 12 vrijednosti. Sretni smo što su se učenici aktivno uključili u provedbu projekta te sudjelovali u procesu izrade, implementacije i evaluacije svih projektnih aktivnosti. Takvi učenici dobili su i posebno „projektno odličje“, postali su „Heroji vrijednosti“ koji su nositelji vršnjačke potpore te promotori vrijednosti u svojim odgojnim skupinama, ali i šire.

Projekt međunarodnog dosega „Veličanstvenih 12“ započeo je 5. listopada 2021. godine na Svjetski dan nastavnika, a završava na Svjetski dan djeteta 3. listopada ove godine. S obzirom na količinu aktivnosti koju je obuhvatio, prigodno smo izdali brošuru koja je objedinila ono najistaknutije na eTwinning stranici projekta. Tu je i kalendar, kao rezultat fotografskog natječaja za učenike učeničkog doma Podmurvice Rijeka i korisnike Dječjeg doma „Tić“ te kao podsjetnik na svih 12 vrijednosti kroz 12 mjeseci u godini.
Zahvaljujemo svim našim partnerima na kvalitetnoj suradnji, našoj pročelnici Upravnog odjela za odgoj i školstvo mr. sc. Editi Stilin na stalnoj potpori, gospodinu Ivanu Šararu pročelniku Odjela gradske uprave za kulturu za poticajne i konstruktivne komentare te Konzervatorskom odjelu u Rijeci i pročelnici Lilian Stošić što su nam ustupili prostor.
Izložba se može razgledati svaki dan od 11 do 17 sati, a otvorena je do 30. rujna 2022. godine. 
 

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE