NOVOSTI

OBILJEŽEN DAN SIGURNIJEG INTERNETA - 07.02.2023.

U sklopu domskih preventivnih programa, a povodom Dana sigurnijeg interneta  7.2. 2023. koji se obilježava u veljači (drugog dana u drugom tjednu veljače)  pedagoginja Olivia Vukić održala je dvije pedagoške radionice za učenike prvih razreda (2.2. i 9.2.2023.)

Sudjelovalo je 55 učenika. 

Djeca i mladi kroz nove tehnologije pronalaze nove prostore za kreiranje životnog stila i ispunjavanje slobodnog vremena stoga je vrlo važno prisjetiti se pitanja sigurnosti na internetu.
Kao i svake godine, sučenicima provodimo radionice koje imaju za cilj osvijestiti potencijalne opasnosti i neželjena ponašanja koja se odvijaju putem društvenih mreža na internetu. Razgovarali smo  s učenicima o njihovim navikama korištenja društvenih mreža.Ukazali smo na negativne strane virtualne komunikacije te kako zaštititi sebe i svoje prijatelje u slučaju raznih oblika nasilja na internetu.

Učenici su na radionici gledali kratke  edukativne filmove na spomenutu  temu i iznosili svoje dojmove, stavove te iskustva svakodnevne komunikacije. Ispunili su kratku anonimnu  online anketu.

Tijekom radionice raspravljali smo o sljedećim pitanjima:

  • 1. Objave na društvenim mrežama (tekst, fotografije, videozapisi)
  • 2. Prijatelji i komunikacija -prihvaćanje zahtjeva za prijateljstvom od strane nepoznatih osoba
  • 3. Nasilje na mrežama (ruganje, ogovaranje, lažne objave…)
  • 4. Kupovina na internetu
  • 5. Klađenje i kockanje na internetu
  • 5. Ovisnost o internetu

Zaključak pedagoške radionice je da je virtualni  (online) svijet itekako stvaran , sve više prisutan te bi se u njemu trebali kulturno ponašati i  komunicirati  jednako kao u stvarnom svakodnevnom životu vodeći računa o svojoj i tuđoj sigurnosti.
 

GALERIJA SLIKA ČLANKA

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE