NOVOSTI

MAJKA ZEMLJA – OTISCI U GLINI, TOMAGO I AKVAREL TEHNIKA

Međunarodni dan Majke Zemlje/Dan planeta Zemlje obilježili smo radionicom „Majka Zemlja“ 26. travnja 2023. godine, kako bismo osvijestili neraskidivu vezu čovjeka i prirode te važnost zaštite našeg prirodnog okoliša.

Brojne su domske aktivnosti s ciljem usmjeravanja učenika na načela održivog razvoja: kompostiranje, odvajanje otpada i recikliranje, sadnja biljaka koje privlače oprašivače te izgradnja hotela za kukce. Prisjetili smo se nekih i razmislili o mogućim novim investicijama za očuvanje našeg domskog okoliša. Nakon gorućih tema ekologije, uslijedilo je kreativno izražavanje pomoću prikupljenih prirodnih materijala iz našeg okoliša.

Prva radionica sastojala se od izrade glinenih medaljona s otiscima biljaka te porukom o važnosti pčela za očuvanje bioraznolikosti te usporedbom pčela i ljudi: „Marljiva kao pčela“, „Be like the Bee“ ili „Bee happy“.   

Druga radionica koristila je tehniku tomago – izrada slike od suhog cvijeća. Učenici su koristili kolažiranje sušenim laticama i listićima biljaka iz domskog herbarija. Iznenadila nas je postojanost prirodnih boja suhog cvijeća, a kombinirali smo ih uz akvarel.

Sudjelovanjem u radionici „Majka Zemlja“, 15 učenika keramičke, eko i likovne skupine izrazili su ljubav prema ljepoti prirode. Radionicu su vodile odgajateljice Maja Dinić i Dijana Janković, a u pripremi materijala pomogle su odgajateljice Vivijana Lovrinić i Nikolina Pajnić.

Radionicu smo priveli kraju zaključkom da je priroda i u najmanjem najljepša, a naš doprinos u njenom očuvanju – značajan.   

GALERIJA SLIKA ČLANKA

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE