NOVOSTI

Izložba učeničkih radova u sklopu projekta "Veličanstvenih 12"

Poštovani,

 

veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na otvaranje izložbe „Veličanstvenih 12“ koje će se održati u utorak, 27. rujna 2022. s početkom u 12:00 sati u galeriji Konzervatorskog odjela u Rijeci, na adresi Užarska ulica 26, 51000 Rijeka.

Izložba učeničkih radova učenika Učeničkog doma Podmurvice Rijeka, Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i Dječjeg doma „Tić“ pod zajedničkim nazivom „Veličanstvenih 12“ kruna je našeg ovogodišnjeg istoimenog projekta.

Projekt međunarodnog dosega, „Veličanstvenih 12“ otvorili smo 5. listopada 2021. godine na Svjetski dan nastavnika, a zaključujemo ga na Svjetski dan djeteta, 4. listopada ove godine.  U tom periodu projekt je obuhvatio različite aktivnosti, metode i oblike rada, suradnju i programe.

Cilj projekta bio je osvijestiti važnost temeljnih životnih vrijednosti u životu srednjoškolaca, kao i razvoj afektivne komponente njihove osobnosti, razvoj samopouzdanja i samopoštovanja, poticanje na proaktivno zalaganje u zajednici u svrhu promocije mentalnog zdravlja, socio-emocionalnog razvoja i jačanje odgojne dimenzije učeničkih domova.

Voditelji projekta su ravnateljica Ljiljana Kencel, pedagoginja Olivia Vukić te odgajatelji Dolores Vitas, Filip Polegubić, Antonija Mežnarić, Maja Dinić i Dijana Janković, a uključeni u projekt su i svi ostali odgajatelji i učenici Doma.

Partneri na projektu su Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Dječji dom „Tić“ iz Rijeke, Učenički dom Ogulin, JUUDGS „Zdravko Cvetovski“ Skoplje, učenički dom iz Makedonije i Dijaški dom Nova Gorica iz Slovenije.

Izložba će obuhvatiti učeničke radove nastale kroz aktivnosti projekta u suradnji s partnerima, a reflektiraju učeničko viđenje 12 temeljnih vrijednosti: SOLIDARNOST, TOLERANCIJA, EMPATIJA, SAMOPOUZDANJE, LJUBAV, ISKRENOST, SLOBODA, KREATIVNOST, HUMOR, MIR, HRABROST, ODGOVORNOST.

Izložba će biti otvorena od 26. do 30. rujna 2022. godine, od 11:00 do 17:00 sati.

Nadamo se da ćete biti u mogućnosti prisustvovati otvorenju i s našim učenicima podijeliti ushit mladenačkog  stvaralaštva.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE