NOVOSTI

DRŽAVNI STRUČNI SKUP „PROMICANJE MENTALNOG ZDRAVLJA U SHE ŠKOLAMA“ U NAŠEM DOMU

U Učeničkom domu Podmurvice Rijeka održao se 21. i 22. veljače 2023. godine Državni stručni skup odgojno-obrazovnih djelatnika u hrvatskoj mreži škola koje promiču zdravlje, SHE mreža u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Prilikom otvaranja Državnog stručnog skupa Promicanje mentalnog zdravlja u SHE školama, prisutne su pozdravili predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje – viša savjetnica za kemiju Odjela za srednje školstvo Središnjeg ureda u Zagrebu, dr. sc. Olgica Martinis i predstojnik Podružnice Rijeka i viši savjetnik za vjeronauk, Tomislav Tomasić. U ime Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, uzvanike je pozdravila zamjenica ravnatelja i voditeljica Službe za školsku medicinu, mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti te koordinatorica hrvatske mreže škola za zdravlje, prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin. Budući da se Učenički dom Podmurvice Rijeka pridružio 2023. godine mreži SHE (Schools for Health in Europe Network Foundation), prisutne je pozdravila i ravnateljica Učeničkog doma, Ljiljana Kencel. Mreža SHE djeluje kao europska platforma za promicanje zdravlja u školama pružajući informacije, potičući istraživanja, dijeleći dobru praksu, ekspertizu i vještine, kontinuirano zagovarajući zdravlje u školama, potičući zajedničku suradnju zdravstvenog i obrazovnog sektora te potičući razvijanje i implementaciju nacionalnih politika i promicanja zdravlja u školama.

Sudionici Državnog stručnog skupa imali su priliku upoznati se i sa specifičnostima odgojno-obrazovnog rada u učeničkom domu te razgledati naš Multisenzorički vrt koji je zamišljen da interaktivno djeluje na svih pet osjetila. Predavanja, radionice i aktivnosti stručnog skupa bili su usmjereni na promicanje mentalnog zdravlja te na izgradnju podržavajućeg i inkluzivnog ozračja s ciljem poticanja pozitivnih promjena u odgojno-obrazovnom procesu te osiguravanja resursa za podršku učenicima, djelatnicima i roditeljima kako bismo, kroz zajedničku suradnju, ostvarili puni potencijal u zdravom i sigurnom okruženju.

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE