NOVOSTI

ADVENTIRANJE "S ONE STRANE ULICE"

U ovo predbožićno i adventsko vrijeme, točnije 20. prosinca obilježava se Međunarodni dan solidarnosti. Tom prigodom kao Učenički dom Podmurvice već tradicionalno organiziramo "Adventiranje" - odnosno podijelu hrane i susret s beskućnicima našeg grada.

Ovoga puta odlučili smo malo promijeniti koncept i umjesto da budemo domaćini u domu, otišli smo na ulice kod beskućnika i podijelili obroke koje su pripremile naše kuharice i kolače koje su pekli učenici s odgajateljicama. Ovu akciju učinili smo zajedno sa našim partnerima Udrugom DePaul koja vodi Kuću utočišta - Dnevni centar za beskućnike. Radnici udruge i volonteri  svakog utorka odlaze u tzv. vanjski rad gdje se susreću s beskućnicima u gradu, dijele obroke, razgovaraju i nastoje osjetiti i odgovoriti na njihove potrebe. U organizaciji voditeljice vanjskog rada DePaula Petre Štokić te odgajatelja doma Dolores Vitas i Filipa Polegubića svi zajedno smo se spustili u ulice grada u ovu akciju solidarnosti.

Ovoga puta naši učenici, kolege i volonteri otkrili smo "onu stranu ulice"; onu koja se često zaobilazi, zaboravlja, ignorira, gdje žive i hodaju ljudi s problemima, potrebama, bez hrane i toplog kreveta, sa teškim životnim pričama. Sigurni smo da upravo ovo iskustvo pomiče naše osobne granice, a i pomaže onome u potrebi da barem na tren osjeti sitost i toplinu dijaloga.

Ovim putem zahvaljujemo i našim medijskim pokroviteljima Radiju Laganini i Novom Listu što su podržali ovu akciju.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE