SADRŽAJ

ONLINE DANI OTVORENIH VRATA I PROJEKTNI DANI 2021.


U našem se Domu svako proljeće održavaju Projektni dani pri kojima otvaramo svoja vrata roditeljima, gostima i suradnicima kako bismo im ponudili kreativne sadržaje te ih upoznali s "domskim životom". Na radost učenika, djelatnika, suradnika i brojnih posjetitelja, tijekom godina su se redale brojne tematske radionice, predavanja, radne akcije, predstave i tribine.SVILA U DUGINIM BOJAMA

Ponovni susret s članovima Kreativne radionice Udruge slijepih Primorsko-goranske županije dogodio se u srijedu, 19. svibnja, kada su nam održali radionicu oslikavanja svile povodom eTwinning projekta EKOmurvoLOGIJA.

PROČITAJ VIŠE

BILJKE PRIMORSKOG KRAJA KOJE PRIVLAČE OPRAŠIVAČE

Uz projektnu temu izvršeno je istraživanje, potom fotografiranje autohtonih i udomaćenih cvjetnica u domskom vrtu i nakon toga izrada radne mape teme projekta. Kod izrade mape vodilo se računa o uporabi ekoloških materijala s naglaskom na ručnu izvedbu i originalnost. Od likovnih tehnika koristile su se tehnike grafičkog otiskivanja, fotokolažiranja i ručnog pisanja.

PROČITAJ VIŠE

SVILA, TA ČUDESNA SIROVINA

Digitalna brošura „Svila, ta čudesna sirovina!“ nastala je u sklopu projekta EKO(murvo)LOGIJA Učeničkog doma Podmurvice Rijeka, a rezultat je istraživačkog rada učenica 1. i 11. odgojne skupine pod mentorstvom odgajateljica, profesorice Barbare Maras i Jelene Krpan. Proučavajući teme „Kako nastaje svila“ i „Svila i zdravlje“, naše su učenice, zajedno sa svojim mentoricama, proširile svoje postojeće znanje o svili i obogatile ga mnogim novim spoznajama koje smo, povodom Projektnih dana Učeničkog doma Podmurvice, odlučile podijeliti sa širom javnosti putem ove digitalne brošure.

PROČITAJ VIŠE

BOJANKA "SVIJET MURVE"

Murve su bitan dio okoliša našeg Doma. Kao što nam samo ime kaže, smješteni smo na dijelu Rijeke koji je dobio ime po murvama koje krase ove ulice. Neke od najstarijih i najljepših primjera rastu upravo u našim vrtovima, prateći generacije učenika koji kod nas odrastaju.

PROČITAJ VIŠE

VRTNA KRIŽALJKA

Vrtna križaljka on-line je aktivnost za sve one koji vole enigmatiku, ali i vrt. Na kreativan i zabavan način okušajte se u našoj križaljci, naučite nešto novo i prisjetite se nekih važnih vrtnih pojmova kao motiv da sunčane dane pred nama provedemo u vrtu i prirodi.

VRTNA KRIŽALJKA

 

PROČITAJ VIŠE

LJEKOVITA MURVA

Jeste li znali da je murva jedna vrlo zdrava i ljekovita biljka? I ta činjenica nije samo rezervirana za njezin plod, već lišće i koru. Od murve se mogu pripravljati čajevi, kozmetički preparati, vina, likeri i rakije, džemovi i sokovi, a može se sušiti kao slatka poslastica.

PROČITAJ VIŠE

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE