UČENIČKI DOM "PODMURVICE", RIJEKA

POSTUPAK UPISA

SVA MJESTA SU POPUNJENA I NEĆE BITI JESENSKOG UPISNOG ROKA.

 

Datumi upisa

Prijava kandidata: do 12. srpnja 2019. godine i 12. srpnja 2019. godine od 8:00 do 15:00 sati. 
Objava konačnih ljestvica poretka učenika: 12. srpnja 2019. u 16:00 sati
Upis u učenički dom: 15.07.2019. godine od 10,00  - 18,00 sati i 16. srpnja 2019. od 8 do 16 sati.
 

 

Kriteriji za upis

Pravo na upis u Dom imaju redoviti učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj koji se školuju izvan mjesta stalnoga boravka i koji su hrvatski državljani, Hrvati iz drugih država, djeca državljana iz država članica Europske unije te strani državljani iz zemalja izvan Europske unije ako imaju reguliran status boravka sukladno zakonu kojim je uređen status stranaca, uz suglasnost osnivača.

Kapacitet Učeničkog doma Podmurvice je 274 učenika. Za školsku godinu 2019/20. imamo 75 slobodnih mjesta za učenike/učenice. Cijenu smještaja sufinancira Ministarstvo sa 630,00 kn, a roditelji mjesečno plaćaju iznos od 630,00 kn (10 MJESECI GODIŠNJE) i to do 10-og u mjesecu.

Prijave učenika za upis u Dom vrše se prema Odluci o uvjetima za prijam učenika u Učenički dom «Podmurvice» Rijeka koju možete preuzeti ovdje.


Procedura za upis

 • 1.) Prijavnicu na Natječaj za prijam učenika u učenički dom možete ispuniti u formularu na našim web stranicama ovdje (ispunjenu prijavnicu dobit ćete na adresu Vaše elektroničke pošte koju upišete prilikom popunjavanja u pdf formatu); možete ju i preuzeti s naše web stranice ovdje i popuniti na računalu ili ispisati ručno, ili ju osobno možete preuzeti i ispuniti pri dolasku u Dom za vrijeme trajanja prijava.
 • 2.) Napominjemo da on line prijava ne znači rezervaciju mjesta u Domu niti upis u Dom.
 • 3.) Na prijave za upis ne morate doći osobno u Dom ukoliko ste izvršili on line prijavu (ili ste prijavnicu poslali putem elektroničke pošte), a dokumentaciju poslali putem elektroničke pošte.
   

Na dan upisa morate predati popunjenu i potpisanu prijavnicu/upisnicu (ukoliko ih niste poslali putem elektroničke pošte) i uz nju, potrebno je donijeti sljedeće dokumente:

 1. Svjedodžbe o završenom 5., 6., 7. i 8. razredu osnovne škole - donose svi učenici.
 2. Rješenje Centra za socijalnu skrb - ukoliko ga posjeduje učenik ili roditelj/skrbnik.
 3. Potvrda liječnika opće prakse da ne postoje kontraindikacije za boravak učenika u domu/grupi - donose svi učenici.
 4. Dokaz o državljanstvu - donose svi učenici.
 5. Potvrda o prebivalištu učenika – donose svi učenici.
 6. Dokaz o ispunjenim uvjetima za izravan prijam u Dom (točka 5 Odluke) - ukoliko ga učenik posjeduje.
 7. Rješenje o posebnom/individualiziranom programu u školi - ukoliko ga učenik posjeduje.
 8. Dokazi o ostalim ispunjenim uvjetima potrebnih za prednost pri upisu u Dom (prema članku 6 Odluke) ukoliko ih učenik posjeduje.

 

Kada utvrdite da ste primljeni u izabranu srednju školu i kada utvrdite da se učenik nalazi na listi učenika koji će biti primljeni u Dom, roditelji i učenici moraju doći osobno na upis u Dom, te sa sobom OBVEZNO donijeti potvrdu o upisu u školu koja sadrži pečat škole i potpis ravnatelja ili potvrdu o mjestu koje je zauzeo na konačnoj ljestvici poretka (odnosno o ostvarenom pravu upisa), a koju je moguće ispisati izravno sa sučelja u Nacionalnom informacijskom sustavu prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ).

Prilikom upisa u Dom roditelji su obvezni doći na upis sa svojim djetetom/učenikom radi potpisa ugovora s Domom i inicijalnog razgovora na kojem će pružiti osnovne informacije stručnoj službi Doma. Javni bilježnik, za ovjeru Ugovora o smještaju učenika u Dom, bit će u Domu na dan upisa.

Prema uputama službenika na info telefonu Autotroleja, kod prve izrade mjesečne karte potrebno je prisustvo barem jednog roditelja te treba predočiti osobnu iskaznicu djeteta i potvrdu od škole. Za dodatne informacije obratiti se na info telefon KD Autotroleja 051/ 311- 400.

Za dodatna pojašnjenja vezano uz upis i boravak u Učeničkom domu Podmurvice, učenici i roditelji se mogu obratiti na telefon Doma, e-mail ili doći osobno. Za razgled Doma i informacije nije potrebna posebna najava. Svi kontakti nalaze se na web stranici Doma.

DOBRO NAM DOŠLI!

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE