NOVOSTI

ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ!

Kada govorimo o tome koje su osnovne ljudske potrebe, zasigurno bi se ubrzo složili da su to potreba za hranom i sigurnim životnim uvjetima. No, postoji i ona koja predstavlja temelj života, a to je potreba za kisikom. Bez disanja, nema života.

Upravo je u priči o stvaranju kisika nezaobilazna uloga stabala, s obzirom da jedno stablo može godišnje proizvesti i do 130 kilograma kisika. Uloga stabala nije samo važna u stvaranju kisika već i u činjenici da drveće ima sposobnost vezivanja na sebe ugljikovog dioksida čije povećanje u atmosferi ima negativne posljedice na ubrzane klimatske promjene.

Sadnja drveća nije niti skupa niti komplicirana, a jedan je od faktora o kojima ovisi naše preživljavanje kao vrste na ovom planetu. Iz tih razloga su sve češće organizirane akcije sadnje stabala kao društveno odgovorne metode u borbi protiv sve veće deforestacije.

Tako su se i učenici i djelatnici Učeničkog doma Podmurvice Rijeka, 23. studenog, pridružili nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo – ne budi panj“, u okviru koje se provodi sadnja diljem Hrvatske, a koju je pokrenula Udruga za zaštitu prirode i okoliša.

Akciju su podržali Grad Rijeka i Komunalno društvo Čistoća koji su nam donirali sadnice, a vrijedni učenici i djelatnici su u veselom druženju zasadili voćke čije plodove željno očekujemo.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE