NOVOSTI

ZA SIGURNIJE PONAŠANJE NA INTERNETU

U sklopu programa prevencije nasilja i rizičnih ponašanja, svake godine u našem Domu obilježavamo i Dan sigurnijeg interneta. Ove godine su naši učenici, ravnateljica, odgajatelji i stručna služba sudjelovali u edukaciji Centra za sigurniji Internet, 9.02.2021.

Udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Učenici su sudjelovali na ZOOM webinaru za djecu i mlade pod nazivom „Gdje si ti u digitalnoj džungli?“, na kojemu su prisustvovali poznati Youtuberi i gosti iznenađenja, koji su govorili o svom iskustvu na internetu, a nakon toga odgovarali na pitanja koja su postavljali djeca i mladi.

Ravnateljica, odgajatelji i stručna služba pratili su ZOOM webinar za stručnjake, na temu „Jačanju kapaciteta stručnjaka za rad u digitalnom okruženju”. Izlagači su bili: doc.dr.sc. Lucija Vejmelka – Studijski centar socijalnog rada Zagreb, Ines Lazarević Rukavina – Nastavni Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Odsjek za prevenciju nasilja, mag. psihologije Kristina Krulić Kuzman – Centar za nestalu i zlostavljanu djecu.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE