NOVOSTI

STJECANJE ZLATNOG CERTIFIKATA EKO-DOMA I PROJEKTNI DANI

U utorak, 28. svibnja 2019. godine, u Učeničkom domu Podmurvice Rijeka podignuta je zelena zastava čime je ova ustanova dobila zlatni certifikat eko-doma za deset godina sustavnog odgoja i obrazovanja u smjeru ekologije i održivog razvoja.

Isti su se dan održali i tradicionalni Projektni dani koji su ove godine nosili naziv Podmurvice pod lipom. Za vanjske posjetitelje, ali i za učenike Učeničkog doma, organizirano je pritom mnoštvo kreativnih radionica. S obzirom da su Projektni dani ujedno i “dani otvorenih vrata”, svi zainteresirani posjetitelji imali su ujedno priliku upoznati se na specifičan način s radom ove odgojno-obrazovne ustanove.

Status eko-doma sustav je nagrađivanja na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini, a Učenički dom Podmurvice Rijeka dobio ga je još 2009. godine kada se pridružio međunarodnoj eko obitelji. U današnje vrijeme, kada je svijest o zaštiti okoliša goruća tema u svijetu, Učenički dom Podmurvice u skladu sa svjetskim tendencijama nastoji brigu za okoliš promicati kao trajnu vrijednost i način življenja kroz odgojno-obrazovni rad. Stjecanje zlatnog certifikata hvalevrijedno je priznanje koje djelatnike, na čelu s ravnateljicom Ljiljanom Kencel, obvezuje da i dalje sustavno prenose na mlade generacije odgovornost za brigu o okolišu.

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE