NOVOSTI

SOLIDARNOST S BESKUĆNICIMA

U mjesecu listopadu obilježavaju se važni datumi povodom vrijednosti mjeseca - solidarnosti. To su Svjetski dan beskućnika i Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. U sklopu projekta "Veličanstvenih 12" i projektnu aktivnost VrijeDAN, obilježili smo ove datume posjetom DePaul Hrvatska - Kuća utočišta - Dnevni centar za beskućnike.

Naši učenici i voditelji zajedno su sudjelovali u programu u DePaulu. Na početku nam je čitav rad Kuće utočišta i DePaula prikazala Petra Štokić, vjeroučiteljica i voditeljica vanjskog rada i volontera. Petra nam je prenijela i svoje iskustvo vanjskog rada kao i susreta s beskućnicima. Zatim je uslijedila priča korisnika Dragana koji je ispričao svoju životnu priču. Prenio je učenicima poruku o  važnosti samopouzdanja i hrabrosti da ustraju na dobrom putu. Učenici su ga spremno slušali, postavljali pitanja, a poneki su se javili da ondje i volontiraju.

Posjetila nas je i volonterka godine, gospođa Marija koja nam je govorila svoju pjesmu "Volonterska plaća". Na kraju nas je pozdravila časna sestra Veronika Popić, ravnateljica DePaul Hrvatska i voditeljica Kuće utočišta koja se obratila učenicima te je s Petrom svih provela po prostorima Kuće.

Ovo je bio jedan od posebnih susreta koji nas uvijek iznova podsjećaju što znači solidarnost na djelu te kako je svaki čovjek čovjek, bez obzira bio beskućnik ili ne. Nažalost, danas beskućnik može postati svatko.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE