NOVOSTI

PJEŠAČENJEM NA RJEČINU OBILJEŽILI SVJETSKI DAN VODA

Uoči Svjetskog dana voda, 21. ožujka, smo posjetili Izvor Rječine. Dvadesetak učenika, u pratnji odgajateljica Nikoline Pajnić i Klare Cvetković, psihologa Tonija Erdfelda i zdravstvenog voditelja Dine Lipovca, imalo je prilike uživati u sunčanom danu i predivnim šumskim pejzažima.

Pješačenjem uz Rječinu, do njenog izvora, mogli smo spoznati značenje pitke vode, ali i same Rječine za naše područje. Razvijali smo svijest o očuvanju i važnosti Riječine koja svakodnevno opskrbljuje Rijeku i njenu okolicu pitkom vodom, ali i općenitoj važnosti vode za život čovjeka. Činjenica je, da je pitka voda jedno od najvećih bogatstava koja imamo, a vrlo često zaboravljamo na to.
Svoj boravak na području Grobnišćine smo završili razgledom frankopanskog Kaštela Grada Grobnika kao jednim od najsačuvanijih svjedoka nekih davnih vremena. Obilježavanju Svjetskog dana voda su pridonijeli i učenici Likovno-dizajnerske skupine, pod vodstvom odgajateljice Dijane Janković, koji su izradom prigodnog panoa obogatili prostor Doma.

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE