NOVOSTI

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA, 25. STUDENOGA

U sklopu Međunarodnog projekta ,,Veličanstvenih 12“ Učeničkog doma Podmurvice Rijeka te dugogodišnjih odgojno-obrazovnih programa prevencije i volontiranja, obilježili smo Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u suradnji s našim dugogodišnjim partnerima – Caritasovim domom za žene i djecu - žrtve obiteljskog nasilja Rijeka ,,Sveta Ana“.

Svjesni smo prisutnosti visoke stope nasilja, a ono nažalost nije zaobišlo ni obitelji i one najugroženije – žene i djecu. Kako bi osvijestili važnost prevencije nasilja u obitelji i naglasili toleranciju kao projektnu vrijednost mjeseca, obilježili smo ovaj značajan dan, kojeg su 17. prosinca 1999. godine proglasili Ujedinjeni narodi.

Dana 25. studenog 2021. godine. zajedno s učenicima, posjetili smo Savjetovalište Doma sv. Ane. Primile  su nas ravnateljica Željka Frković i psihologinja Laura Pavičić te nas upoznale s radom Doma i Savjetovališta. Učenici su sudjelovali u interaktivnom predavanju o nasilju u mladenačkim vezama nakon čega je uslijedio slobodni razgovor, gdje su učenici i njihovi voditelji postavljali pitanja.

U popodnevnim satima ugostili smo nekoliko korisnika Doma sv. Ane u našu kreativno - keramičku radionicu u pratnji njihove pedagoginje Sanje Borić. Radionicu je vodila odgajateljica Učeničkog doma Dolores Vitas i vanjska suradnica Ivanka Crnić. Izrađivali su se ukrasi i keramički predmeti. Osim gotovih proizvoda, prije svega smo se međusobno susreli i družili, bili kreativni te stekli neke nove vještine i poznanstva.

Ovim cjelodnevnim programom želimo poslati poruku učenicima, kolegama, ali i čitavoj zajednici da je važno razvijati vrijednosti solidarnosti, tolerancije i empatije, odnosno biti ,,U tuđim tenisicama“. Upravo je to naziv kojim smo grupirali ove tri vrijednosti u sklopu Projekta „Veličanstvenih 12“. Čitav projekt započeo je u listopadu 2021. i taje do studenog 2022. Osnovni cilj Projekta je odgoj za vrijednosti. Voditeljica projekta je ravnateljica Učeničkog doma Podmurvice Ljiljana Kencel, a članovi projektnog tima su pedagoginja Olivia Vukić te odgajatelji Maja Dinić, Antonija Mežnarić, Dijana Janković, Dolores Vitas i Filip Polegubić. Nastavljamo s projektnim aktivnostima u želji da se češće progovara i živi u skladu s iskrenim ljudskim vrijednostima.  

GALERIJA SLIKA ČLANKA

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE