NOVOSTI

MURVIN USKRS

U sklopu eTwinning projekta EKOmurvoLOGIJA istraživali smo kako murva može postati ekoosnova u ukrašavanju domskog prostora? Iskorištavanjem panja i grana za uskršnje dekoracije. Stari murvin panj postao je pritom živopisno postolje za gnijezdo, dok su orezane grane murve poslužile za ukrašavanje i dekoriranje uskršnjih vaza.

Izrada veselih koka, pilića i jaja

U potrazi za kreativnim idejama obilježavanja preduskrsnog vremena u Domu, odabrali smo izradu veselih koka, pilića i jaja od cementa. Cement je praktičan materijal koji podnosi različite vremenske uvjete.  Za izradu smo koristili cement, vodu i ženske dokoljenke. Cement smo kupili, a dokoljenke prikupili od naših učenica.  Pripremljenu smjesu ulijevali smo u dokoljenke te smo ju zatim oblikovali u željene oblike. Nakon što se smjesa osušila, vještim potezima kista, cementne koke, pilići i jaja postali su veselo društvo naše stare domske murve.

Murva u uskrsnom ruhu

Najstarijoj murvi u okolišu Doma odlučili smo odjenuti proljetno ruho. Njezino izborano deblo ogrnuli smo šarenilom vune, uskrsnih jaja i zečeva, a njeno je podnožje postalo dom veselom društvu koka. Na taj je način stara murva postala poželjnom kulisom za fotografije i objave na društvenim mrežama naših učenika.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE