NOVOSTI

MEĐUNARODNI DAN MIRA U DOMU

Povodom Međunarodnog dana mira  u Domu je 2.10.2014. provedena pedagoška radionica na temu „Vježbanje mira i tišine“ ili „Nemir naš svagdašnji“. 

Voditeljice  radionice Zorka Sušanj, dipl. soc. ped. i Mirjana Mance, prof. imaju za  cilj ukazati učenicima na prisutnost nemira, žurbe, buke, nervoze i bijesa u svakodnevnom životu, s  namjerom da ih se potakne na samoizgrađivanje unutarnjeg mira, na preuzimanje odgovornosti za svoje osjećaje, svoje opće  funkcioniranje i za svoju  radost.


Radionicu su upotpunili vanjski suradnici iz Udruge S.O.S. telefon Grad Rijeka. Psihologinja Lorena Žic prezentirala je rad udruge i savjetovališta i potakla  učenike  na traženje pomoći  te na uključivanje u nove programe za mlade. Sudjelovalo je više od dvadeset učenika/ca, a svoje zadovoljstvo izrazili sljedećim izjavama:
„Ono što mi se najviše svidjelo danas su Vježba unutarnjeg mira, Gospodar srca, Vježbanje tišine“
„Otkrila sam o sebi da volim mir“, „Otkrila sam da mi nedostaje tišina“, „Ono što sam danas otkrila o sebi da sam inače jako napeta i da bih ove vježbe trebala često koristiti.“
Radionica je završila u pozitivnijem ozračju, otklanjanjem stresa i nepoželjnih emocija. Kako se istog  dana obilježava Dan anđela, sudionicima su ponuđene pisane poruke mira, ljubavi, povjerenja, istine, suradnje i drugih izrađujućih afirmacija.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE