NOVOSTI

KRAJ NAGRAĐENOG eTWINNING PROJEKTA EKOmurvoLOGIJA OBILJEŽEN PROMOCIJOM KNJIGE I IZLOŽBOM

Završetak našeg nagrađenog međunarodnog eTwinning projekta EKOmurvoLOGIJA, svečano je obilježen prigodnim druženjem s partnerima projekta, učenicima i djelatnicima. Uzvanici su pritom imali priliku čuti sve o fazama projekta, radionicama i iskustvima sudionika koji su pridonijeli da se priča o tradicionalnoj murvi aktualizira i popularizira među mladim generacijama i široj javnosti.

Predstavili smo našu višejezičnu kuharicu Kulinarske MURVOčarolije koju su uredili ravnateljica Ljiljana Kencel i psiholog Toni Erdfeld, dizajnirale naše učenice Leonarda Pahljina i Sara Travaš, a na engleski jezik prevela naša pedagoginja pripravnica Marina Vrđuka Beleš. Knjiga predstavlja spoj stoljetnog narodnog vjerovanja u ljekovitost murve te originalnih i tradicijskih recepata hrane i pića na bazi murve. U okviru projekta održan je cijeli niz radionica, uzgojen je dudov svilac, a snimljena je i pjesma »Murva nakon sna« koju potpisuju učenici Mihael Žipovski i Lorenzo Radović u suradnji s Markom Leskovarom. Posjetitelji su ovom prigodom imali priliku pogledati izložbu »Koracima dudovog svilca« i istoimeni film kojeg su snimili naši učenici s odgajateljicama Vivijanom Lovrinić Đaković i Dolores Vitas te se na kraju zasladiti kolačima od murve koje su pripremile naše vrijedne kuharice.

IZ MEDIJA

Novi list

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/ucenici-revitaliziraju-zabranjeno-voce-visejezicna-kuharica-vraca-murvu-na-stol/

Kanal Ri

https://www.kanal-ri.hr/ucionica/ucionica-13102021

La Voce del Popolo

https://lavoce.hr/cronaca/cronaca-fiumana/la-magia-del-gelso-in-un-ricettario-plurilingue

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE