NOVOSTI

HUMANITARNA AKCIJA „ADVENT U ZNAKU SOLIDARNOSTI“

Vrijeme Adventa predstavlja mistično i čarobno razdoblje koje svaki čovjek doživljava na svoj jedinstven način. 

Advent možemo promatrati kao vrijeme pripreme za nadolazeće blagdane, duhovne obnove, smirivanja pred novu godinu i donošenje osobnih ciljeva ili pak uživanja u čarima dobre zabave i kupovine poklona sebi ili dragim osobama. No, možemo se složiti u jednom – Advent je za svakoga od nas posebno razdoblje.

Razmišljajući na koji način potaknuti učenike da osjete duh predbožićnog vremena, došli smo do ideje o humanitarnoj akciji kojom bi pomogli našim najsiromašnijim članovima društva. Iako je jedan od snažnih temelja rada našeg Doma i humanitarstvo, ova akcija je bila posebna, jer smo, umjesto otvaranja kućica čokoladnog adventskog kalendara, stvarali vlastiti kalendar namijenjen socijalno ugroženim građanima. 
Učenici su, zajedno sa svojim odgajateljima i ostalim djelatnicima Doma, svaki dan, kroz čitavo adventsko vrijeme, izdvajali proizvode prema vlastitom nahođenju, a koje su smatrali nužnima za prehranu ili higijenu. Na taj način, učenici su odvajali od sebe i pomagali drugima, što i je pravi smisao Adventa.
Na Međunarodni dan solidarnosti među ljudima, 20. prosinca, učenici su pratnji psihologa Tonija Erdfelda i odgajateljice Nikoline Pajnić, prikupljene donacije predali voditeljici i volonterima riječke Socijalne samoposluge i na taj način imali mogućnosti uvidjeti kako njihovo „malo“ postaje „mnogo“ kad djeluju zajedno, uče zamjećivati potrebe drugih, te ono najvažnije – da jedino dobrota i ljubav postaje veća kada se dijeli i daruje. A to nas Božić i želi naučiti, zar ne?

GALERIJA SLIKA ČLANKA

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE