NOVOSTI

DANI MEDIJSKE PISMENOSTI 2021.

U tijeku su 4. Dani medijske pismenosti, koji se provode u organizaciji Agencije za elektroničke medije, Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te brojnih drugih partnera uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija te Ministarstva znanosti i obrazovanja. Službeno trajanje ovogodišnjih Dana medijske pismenosti previđeno je od 19. do 25. travnja,  s time su različite aktivnosti već realizirane u tjednima prije, a neke će biti realizirane u tjednima nakon navedenog perioda uživo, uz poštivanje epidemioloških mjera, ili putem interneta.

Ove godine naglasak je na utjecaju medija na mentalno zdravlje djece i mladih, a uz mentalno zdravlje i dalje će posebna pažnja biti posvećena aktualnim temama medijske pismenosti kao npr. problem dezinformacija i lažnih vijesti, utjecaj influencera, razvoj vještina kritičkog pristupa medijskim sadržajima i razumijevanje načina na koji različiti mediji funkcioniraju.

Dani medijske pismenosti organiziraju se s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti medijske pismenosti i stvaranja prilika za učenje o medijima za širu publiku, s posebnim naglaskom na djecu i mlade. Budući da su Dani medijske pismenosti koncipirani kao platforma za suradnju različitih dionika i organizaciju događanja s ciljem promicanja medijske pismenosti, upućen je otvoreni poziv za suradnju, a Učenički dom Podmurvice Rijeka odlučio je dati vlastiti doprinos ovoj važnoj temi. Više informacija otkrit ćemo vam uskoro, a do tada vas pozivamo da proučite priložene infografike kao i brojne korisne materijale koje možete preuzeti na portalu medijskapismenost.hr putem poveznice u nastavku.


https://www.medijskapismenost.hr/obrazovni-materijali-za-preuzimanje/

GALERIJA SLIKA ČLANKA

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE