NOVOSTI

Saznajte što je aktualno u Učeničkom dom "Podmurvice".ČESTITKA 2021.

U ovo blagdansko vrijeme neka vam saonice sreće

donesu najljepše želje: radost, ljubav i veselje.

Neka sreća i blagoslov do vas svrate

i vječno vas prate!

PROČITAJ VIŠE

DONESI PRAVU ODLUKU!

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI  15.11. – 15.12. 

Svake godine, pa tako i ove, od 15. studenog do 15. prosinca obilježavamo Mjesec borbe protiv ovisnosti u sklopu programa prevencije  ovisnosti. Time se želimo prisjetiti na globalni problem ovisnosti i naglasiti da njegovo iskorjenjivanje zahtjeva uključenost cijele zajednice u osmišljavanju učinkovitog programa prevencije, edukacije, ranog otkrivanja i liječenja ovisnika.

PROČITAJ VIŠE

OTKRIJ SVOJU IDEALNU DESTINACIJU ZA S(L)JEDEĆE PUTOVANJE

Dok čekamo da se smiri situacija u svijetu, ne znači da ne moramo sanjati o budućim putovanjima. Koja je vaša idealna destinacija, po našoj procjeni? Odgajateljice Klara Cvetković, Antonija Mežnarić i Dolores Vitas priredile su za vas zabavan kviz koji možete riješiti iz sigurnosti svoje sobe i otkriti svoje s(l)jedeće putovanje.

https://www.opinionstage.com/klara12/otkrij-svoje-s-l-jede%C4%87e-putovanje

PROČITAJ VIŠE

MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

U čitavom se svijetu 3. prosinca obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom. U našem Domu svake se godine kontinuirano obilježava taj dan, koji se zapravo proširuje u cjelogodišnji rad na metnorskim razinama, kao i posebnim programima i programima prevencije.

PROČITAJ VIŠE

EKO(murvo)LOGIJA

Budući da je naš Učenički dom smješten u naselju Podmurvice, čiji naziv nosi i naša Ustanova koja posjeduje najljepše i najstarije primjerke murve (duda) koji polako odumiru, započeli smo s međunarodnim projektom obnove murvi pod nazivom EKO(murvo)LOGIJA.

PROČITAJ VIŠE

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA NA KORZU

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, učenice Učeničkog doma Podmurvice Rijeka i voditeljica posebnog programa Škola životnih vještina, profesorica Barbara Maras, sudjelovali su u kampanji “Bitna si” kojoj je cilj ukazati na važnost prevencije nasilja nad ženama. U sklopu kampanje, učenice su ispred Radio Rijeke ispisale kredom poticajne poruke kako bi osnažili žene te senzibilizirali javnost na problem nasilja nad ženama.

PROČITAJ VIŠE

„BOŽIĆ DOLAZI S NAJLJEPŠIM PJESMAMA, BOŽIĆ DOLAZI TIHO NA PRSTIMA…“

„Božić dolazi s najljepšim pjesmama, Božić dolazi tiho na prstima…“
Ova godina bila je pravi izazov svima, no unatoč tome, odlučili smo je prigodno ispratiti, u nadi da će sljedeća biti bolja.
Božić se bliži, više nego ikad želimo ga provesti u toplini doma sa svojim najbližima, a da doživljaj bude potpuniji pobrinuli su se učenici Doma koji su u sklopu drugog "Četvrtka online" napravili top listu najljepših božićnih pjesama.
 

PROČITAJ VIŠE

ČETVRTKOM ONLINE

Tjeralicom za invazivnim vrstama započeta je aktivnost “Četvrtkom online“. Tjeralica je raspisana 19. studenog i objavljena je u domskim Viber grupama za učenike. Motivirala ih je da u rekordnom roku prepoznaju, pronađu, iskopaju i donesu na domsku portu stabljiku biljnog  „zločinca“ . Tamo ih je čekala slatka nagrada. Prvi korak je bilo rješavanje slikovne križaljke i otkrivanje invazivne biljke u okolišu doma, a zatim pronalaženje i čupanje.

PROČITAJ VIŠE

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE