NOVOSTI

Saznajte što je aktualno u Učeničkom dom "Podmurvice".POSJET UDRUZI SLIJEPIH PRIMORSKO - GORANSKE ŽUPANIJE

Učenici u pratnji odgajateljica Klare Cvetković i Dolores Vitas obilježili su Svjetski dan bijelog štapa, 15. listopada, posjetom Udruzi slijepih. Predsjednik Emil Mandarić i tajnik Ivan Kombol, upoznali su učenike s radom udruge i životom slijepih osoba u Rijeci. Učenici su se okušali u igri pikada s državnim prvakom i paraolimpijcem Ivanom Kombolom.

PROČITAJ VIŠE

OBILJEŽEN DAN KRAVATA

Prošlog tjedna u našem domu obilježen je Dan kravata. Učenici i djelatnici su povodom tog dana nosili kravate, a hodnici doma prigodno ukrašeni ovim odjevnim predmetom koji je počeo kao rubac oko vrata hrvatskih vojnika, a danas je najrasprostranjeniji modni detalj u svijetu.

PROČITAJ VIŠE

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Radnici Učeničkog doma Podmurvice su 18. i 21. listopada 2019. u štrajku od 8:00 do 20:00 sati.

Za vrijeme štrajka a temeljem članka 83. Kolektivnog ugovora neće se prekidati:
poslovi održavanja i kontrole centralnog grijanja kada je grijanje u funkciji te poslovi smještaja i prehrane učenika u učeničkom domu.

Kontakt broj za informacije tijekom dana štrajka: 099 249 55 60

 

PROČITAJ VIŠE

PLANINARSKI IZLET NA SNJEŽNIK

U utorak, 1.10.2019. organizirali smo izlet na Snježnik ili kako ga još lokalno zovu Snežak. Snježnik je kraška planina u zaleđu Rijeke, na rubu gorskokotarske visoravni. Planinski masiv Snježnika, smješten sjeverozapadno od nešto višeg vrha Risnjaka, odlikuje se bogatstvom vegetacijskog pokrova. Na planinarski pohod odlučilo se 30-tak učenika, ovog puta mahom djevojaka.

PROČITAJ VIŠE

RADIONICA NA TEMU EMOCIJA - "KAKO SE OSJEĆAM, KAKO SE OSJEĆAŠ?"

Dana 26. rujna 2019. održana je pedagoška radionica  na temu emocija „Kako se osjećam, kako se osjećaš? s ciljem usvajanja socijalno-emocionalnih vještina (program adaptacije) Sudionici su bili učenici 1.razreda iz 8.odgojne skupine s odgajateljem Filipom Polegubićem, njih 15. Radionicu su vodile pedagoginja Olivia Vukić i odgajateljica Orijana Jeličič te skupina „TIHANA“ – vršnjaci za vršnjake: Nina Smoković, Ilenija Baćac, Gabrijela Cvitković, Tea Pahljina, Antonio Puljić i Marin Tomljanović .

PROČITAJ VIŠE

ODBOJKA POD ZVIJEZDAMA 2019.

U četvrtak 26. rujna održan je već tradicionalni turnir „Odbojka pod zvijezdama“ u organizaciji naših učenika, a to su ove godine bili: Maja Krstinić, Patricia Blažević, Marta Škarabot  i Filip Budiselić. Vanjsko igralište Doma bilo je ispunjeno učenicima, dobrom glazbom i još boljom odbojkom.

PROČITAJ VIŠE

FESTIVAL TEHNIČKE KULTURE

Dan tehničke kulture koji se održao na Korzu u četvrtak, 26. rujna, ponudio je raznovrstan program svojim posjetiocima. Tako su učenici 12. odgojne skupine našeg Doma u pratnji odgajateljice Dolores Vitas, pogledali razne interaktivne atrakcije na području modelarstva, maketarstva, zrakoplovstva, elektronike, astronomije, robotike, informatike, jedriličarstva itd.

PROČITAJ VIŠE

RADIONICA PRIRODNOG POLJODJELSTVA U UČENIČKOM DOMU PODMURVICE RIJEKA

Radionica koja se krajem rujna 2019. održala u našem Domu, dio je projekta „Rijeka jestivi grad“ u organizaciji Tranzicijske inicijative Rijeka, a provodi se uz potporu sudioničkog programa Zeleni val, koji provodi RiHub u sklopu projekta Rijeka 2020- Europska prijestolnica kulture, a u sklopu je i Domskog projekta: EKO – EDUKACIJA MLADIH ZA BOLJI SVIJET. Voditelj radionice bio je učenik slavnog Japanca Fukuoke, Grk Panos Manikis.

PROČITAJ VIŠE

OTVARANJE SENZORNE SOBE

U sklopu Posebnog programa Škola životnih vještina kojeg vodi odgajateljica Barbara Maras, učenici imaju priliku volontirati i aktivno sudjelovati u lokalnoj zajednici. Već treću godinu se stoga uključuju u akcije Humanitarne udruge SVE ZA NAŠU DJECU, pri kojima su prethodnih godina prikupljali novčana sredstva za izgradnju igraonice i čekaonice Odjela za onkologiju i hematologiju Dječje bolnice Kantrida te za senzornu učionicu Odjela za slijepe i slabovidne učenike O. Š. Pećine.

PROČITAJ VIŠE

POSJET KUĆI UTOČIŠTA U RIJECI - DNEVNOM CENTRU ZA BESKUĆNIKE

Da su empatija i solidarnost vrijednosti i današnjih mladih, potvrdili su naši učenici koji su se u lijepom broju odazvali na prvi volonterski posjet našeg Doma u sklopu Posebnog programa. "MegaHerc (MHz) - Mogu! Hoću! Želim!" Na poziv Udruge DePaul Hrvatska koja vodi Kuću utočišta u Rijeci - dnevni centar za beskućnike kod sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskog, uputili smo se pješke u susjednu Kresnikovu ulicu.

PROČITAJ VIŠE

ZELENA ČISTKA 2019.

Tradicionalno smo se uključili u globalnu akciju Zelena čistka. U petak, 19. rujna okupio se velik broj učenika. Njih osamnaest , zajedno s odgajateljima, kućnim majstorom i drugim djelatnicima Doma prionuli su sakupljanju krupnog otpada u okolišu doma.

PROČITAJ VIŠE

PRVI SASTANAK VIJEĆA UČENIKA U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020.

U utorak, 17. rujna 2019. u 20 sati održan je prvi sastanak Vijeća učenika s pedagoginjom Doma Oliviom Vukić u školskoj 2019./20. godini. Na sastanku, 12 učenika predstavnika svojih odgojnih skupina, izabrali su učenicu Maju Krstinić za predsjednicu i učenika  Simona Malnara za zamjenika Vijeća učenika. 

PROČITAJ VIŠE

POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE I USELJAVANJE U DOM

Ove je godine u naš dom upisan veliki broj učenika uz veliki interes što nam je izuzetno drago. Prvi dan protekao je uz sastanke, dogovore i opraštanja, ali i uz sretne trenutke druženja s novim prijateljima i prijateljicama. Kako svake godine uredimo i obnovimo dio naše kuće, pročitajte u nastavku što su složile vrijedne ruke!

PROČITAJ VIŠE

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE