ARHIVA - NOVOSTI - 2018/2019

Arhiva novostiUČENIČKI DOM PODMURVICE RIJEKA U PROJEKTU ERASMUS+ KA1

Udruzi hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja (UHSR), kao nacionalnom konzorciju, odobren je projekt pod nazivom "Unapređivanje školskog vođenja" (Improving School Leadership, projektni broj: 2019-1-HR01-KA101-060532) u okviru Erasmus+ programa. 20 srednjih škola i učeničkih domova iz cijele Hrvatske postali su sudionici projekta, a među njima i Učenički dom Podmurvice Rijeka te ravnateljica Ljiljana Kencel.

PROČITAJ VIŠE

PRIREDBA ZA KRAJ NASTAVNE GODINE I PODJELA POHVALA I NAGRADA

U utorak, 11. lipnja 2019. imali smo priredbu za kraj školske godine na kojoj smo pogledali pobjedničku (#domijada2019 ) predstavu naše dramske skupine koju je vodila odgajateljica Barbara Maras i poslušali Someone Like You u izvedbi naše drage pjevačice Eme Antelić. Nakon toga, podijelili smo pohvale i nagrade učenicima koji su se ove godine posebno trudili i bili aktivni i marljivi.

PROČITAJ VIŠE

BIVŠE UČENICE POSJETILE DOM NAKON 60 GODINA!

Uvijek nam je drago kad se bivše učenice i učenici pojave na našim vratima sa željom da se prisjete mjesta u kojem su proveli jedne od najljepših mladenačkih trenutaka. Ali ovakva posjeta kao današnja, ipak je posebna.

PROČITAJ VIŠE

NAŠI UČENICI "OBOJILI" FESTIVAL ZNANOSTI

Već sedamnaestu godinu u Hrvatskoj živi Festival znanosti. Sedamnaest mu je godina tek, ali približava se punoljetnosti i zasjat će u svim bojama – jer su upravo „boje“ bila njegova ovogodišnja tema. 

PROČITAJ VIŠE

PJEŠAČENJEM NA RJEČINU OBILJEŽILI SVJETSKI DAN VODA

Uoči Svjetskog dana voda, 21. ožujka, smo posjetili Izvor Rječine. Dvadesetak učenika, u pratnji odgajateljica Nikoline Pajnić i Klare Cvetković, psihologa Tonija Erdfelda i zdravstvenog voditelja Dine Lipovca, imalo je prilike uživati u sunčanom danu i predivnim šumskim pejzažima.

PROČITAJ VIŠE

BUDI INFORMIRAN, BUDI AKTIVAN

U okviru preventivnog programa udruge Terra "Budi Informiran, Budi aktivan", studenti sanitarnog inženjerstva na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, održali su zanimljive radionice našim učenicima.

PROČITAJ VIŠE

"ZDRAV ZA 5" - O ŠTETNOSTI ALKOHOLA

U povodu Svjetskog dana borbe protiv alkoholizma koji se obilježava 1. travnja, Odjel prevencije Policijske uprave Primorsko-goranske organizirao je održavanje predavanja o štetnosti alkoholizma. 

PROČITAJ VIŠE

RADIONICA APSTRAKTNOG SLIKANJA

U utorak, 26. veljače 2019. godine učenice IX. i III. skupine zajedno s odgajateljicom Dijanom Janković krenule su u otkrivanje čistog duha i emocija.

PROČITAJ VIŠE

SRCOLOVKA POVODOM VALENTINOVA

Dana 12. veljače 2019. godine u Učeničkom domu „Podmurvice“ Rijeka održana je igra „Srcolovka“ povodom Valentinova u organizaciji Vijeća učenika, pedagoginje Olivije Vukić i psihologa Tonija Erdfelda. 

PROČITAJ VIŠE

DODJELA NAGRADA GRADA RIJEKE

U srijedu, 30.1.2019. godine prisustvovali smo svečanoj dodjeli diploma i nagrada za posebna dostignuća učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama u organizaciji Grada Rijeke, Odjela gradske uprave za odgoj i obrazovanje.

PROČITAJ VIŠE

TRIBINA KORAK U BOLJI SVIJET

Učenički dom “Podmurvice” Rijeka organizirao je 11. prosinca 2018. godine tribinu “Korak u bolji svijet” u Gradskoj vijećnici, namijenjenu odgajateljima, stručnim suradnicima, stručnjacima iz područja prevencije nasilja, ali i široj javnosti.

PROČITAJ VIŠE

PREDSTAVLJEN PROJEKT “KORAK U BOLJI SVIJET” I OTVARANJE IZLOŽBE U GALERIJI PRINCIPIJ

U četvrtak, 29. studenog 2018. godine, u prostoru galerije Principij učenici i djelatnici Učeničkog doma “Podmurvice” Rijeka svečano su javnosti predstavili projekt "KORAK U BOLJI SVIJET", s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije međuvršnjačkog nasilja, ali i promicanju tolerancije, kompromisa te svih vrlina koje ovo društvo čine humanijim mjestom.

PROČITAJ VIŠE

TRADICIONALNI BOŽIĆNI TURNIR U KOŠARCI

U organizaciji našeg Doma u petak 23.11.2018. u Rijeci održan je tradicionalni Božićni turnir u košarci. Prijavile su se ekipe 8 učeničkih domova iz Istarske, Karlovačke i Primorsko-goranske županije.

PROČITAJ VIŠE

SURADNJA SA ŠKOLAMA

U sklopu programa suradnje sa školama koje pohađaju naši učenici, u četvrtak, 14.11.2018. smo održali sastanke s profesorima, razrednicima i stručnim suradnicima škola u našem okruženju. 

PROČITAJ VIŠE

DOMSKI POP KVIZ

U utorak 25. rujna, održao se prvi Domski pop kviz na kojem su se zainteresirani učenici mogli natjecati i pokazati svoje znanje iz popularne kulture. 

PROČITAJ VIŠE

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE