ARHIVA - NOVOSTI - 2017/2018

Arhiva novostiZAVRŠENI UPISI

Dragi roditelji i učenici,

Ovogodišnji upisi su završeni i popunjena su sva mjesta, tako da neće biti jesenskog roka. Čestitamo svim upisanima, želimo vam ugodno ljeto i vidimo se 2.9. u 15:00 sati!

 

PROČITAJ VIŠE

PRIJEM NAJUSPJEŠNIJIH UČENIKA I MENTORA PRIMORSKO- GORANSKE ŽUPANIJE 2018.

Učenice Ana Sučić i Lucija Trišić, predstavnice Eko skupine našeg Doma, u pratnji odgajateljica Marije Čemeljić-Salopek i Nikoline Pajnić, prisustvovale su svečanom prijemu učenika i njihovih mentora koji su u školskoj 2017/2018. godini na natjecanjima i smotrama u znanju, vještinama i sposobnostima osvojili prvo mjesto na državnoj i međunarodnoj razini.

PROČITAJ VIŠE

ZADNJI DAN NASTAVE

ZADNJI DAN NASTAVE

Došao je i taj dan :) Učenicama i učenicima čestitamo na njihovim uspjesima, a onima koji imaju još obveza neka se što prije pridruže svojim prijateljima i obiteljima!

PROČITAJ VIŠE

POSJET UDRUZI SLIJEPIH PGŽ-a

Odgajateljice Jelena Krpan i Barbara Maras posjetile su s učenicima Udrugu slijepih Primorsko-goranske županije u sklopu  Dana otvorenih vrata Udruge.

PROČITAJ VIŠE

PROJEKTNI DAN 2018. - "MURVA"

Pozivamo Vas na Projektni dan „Murva“ koji će se održati 5. lipnja 2018. godine u prostorijama i okolišu Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka, s početkom u 9 sati. Veselimo se Vašem dolasku!

PROČITAJ VIŠE

MATURANTI GENERACIJA 2017./2018.

Organizacijom tradicionalne večeri maturanata Učenički dom "Podmurvice" Rijeka 15.svibnja 2018. oprostio se sa 71. generacijom maturanata koju čini 68 srednjoškolaca koji svoje srednjoškolsko obrazovanje završavaju u Domu. 

PROČITAJ VIŠE

RIJEČKI ZELENI TJEDAN

Jučer je u sklopu obilježavanja RIJEČKOG ZELENOG TJEDNA Malom salonu otvorena izložba OBLIKOVANJE OTVORENIH PROSTORA U RIJECI na kojoj se mogu vidjeti faze izrade našeg Multisenzoričkog vrta te Krajobrazno oblikovanje parka Podpinjol u KBC Rijeka.

PROČITAJ VIŠE

USPJEŠAN NASTUP NAŠIH UČENIKA NA 43. DRŽAVNOJ DOMIJADI

U Rovinju je ovog vikenda od 4.-6. svibnja održana 43. Državna Domijada u organizaciji Zagrebačke regije. U području Sporta i Kulture sudjelovao je veliki broj učenika iz cijele Hrvatske. Boje našega Doma predstavljale su učenice i učenici u kategorijama: Rukotvorine, Skulptura, Fotografija, Šah (M) i Mali nogomet.

PROČITAJ VIŠE

SPORTSKI DIO REGIONALNE DOMIJADE U BAKRU, MAVRINCIMA, JADRANOVU I KOSTRENI

U organizaciji učeničkog doma „Tomislav Hero“  iz Bakra, održan je sportski dio Regionalne Domijade na kojoj su nastupile naše odbojkašice i šahistice, šahisti, stolnotenisači, košarkaši i nogometaši. U kategorijama Šaha i Malog nogometa osvojili su prva mjesta i tako se plasirali na Državnu Domijadu koja će se održati u Rovinju početkom svibnja.

PROČITAJ VIŠE

ŠARENA FILCANA RAPSODIJA

I ovaj je put, već desetak godina za redom, Eko skupina Doma ugostila našu vanjsku suradnicu Vesnu Jakić, predsjednicu Udruge „Ruta“ iz Cresa. 

PROČITAJ VIŠE

IZVRSNI REZULTATI PROLJETNOG TURNIRA U STRELJAŠTVU

Iako „ proljetni“ po nazivu, turnir u streljaštvu održao se u zimskim uvjetima u Voloskom, 23. Veljače 2018. Zbog poteškoća u prometu, sudjelovanje su otkazali domovi iz Duge Rese i Karlovca. Unatoč tome, takve okolnosti nisu smanjile entuzijazam za dobrim rezultatima.

PROČITAJ VIŠE

IZLOŽBA "ODRASTANJE"

U četvrtak, 22.veljače 2018. godine ravnatelj Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Damir Šegota, prof. otvorio je izložbu učeničkih radova učenika Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka pod nazivom „Odrastanje“ u Galeriji Mir junaka u sklopu Trsatskog kaštela (Školska galerija).

PROČITAJ VIŠE

MAŠKARANI KVIZ I ZABAVA

Ovih smo dana i u našem Domu mašaranom zabavom pozvali proljeće u goste. Iako vremenske prilike još ne daju naznake za skori dolazak novog godišnjeg doba, odlučili smo ga prizvati pjesmom i plesom.

PROČITAJ VIŠE

MEKSIKO U DOMU

Radionice zdravog kuhanja već su godinama popularne i brojno posjećene u našem Domu. 

PROČITAJ VIŠE

DNEVNI BORAVAK - "NAŠA OAZA"

Projekt 8. odgojne skupine i matične odgajateljice Petre Berlot „Naša oaza“ započeo je krajem mjeseca rujna i odvijao se isključivo putem radioničkog pristupa. 

PROČITAJ VIŠE

PREDBLAGDANSKA SRCOLOVKA

Dana 7. prosinca 2017. godine u Učeničkom domu „Podmurvice“ Rijeka održana je igra „Srcolovka“ u organizaciji Vijeća učenika i pedagoginje Olivije Vukić uz podršku psihologa Tonija Erdfelda.

PROČITAJ VIŠE

BERBA MASLINA U DOMSKOM VRTU 2017.

Sezona berbe maslina ušla je u maslinike, pa tako i u maslinik u našem vrtu. Sunčano jutro iskoristili smo za povezivanjem s tradicijom primorskog kraja, u kojem se nalazi naš dom, te druženje i boravak u prirodi.

PROČITAJ VIŠE

POHOD NA RISNJAK

U sklopu programa rada Eko skupine, 4. listopada 2017. osmišljen je i realiziran planinarski izlet na Risnjak. 

PROČITAJ VIŠE

GOSTOVANJE U EMISIJI „PLANET RI“

U petak, 29. rujna 2017. godine gostovali smo u emisiji „Planet RI“ Kanala Ri. Učenički dom „Podmurvice“ javnosti su predstavile odgajateljica, profesorica Jelena Krpan i učenica, maturantica Silvija Bartolović.

PROČITAJ VIŠE

NAGRADNI IZLET U ROVINJ

U četvrtak, 28. rujna 2017. godine, odgajateljice Nikolina Pajnić i Barbara Maras s nagrađenim su učenicima bili u Rovinju. 

PROČITAJ VIŠE

IZLET VOJINIM BUSIĆEM

U četvrtak, 21. rujna učenici našeg doma u pratnji pedagoginje Olivie Vukić, odgajateljica Orijane Antešić i Dijane Lovrić te pripravnica Mateje Goršić i Andree Lukajić, zahvaljujući suncu koje je toga tjedna konačno  granulo, otišli su na kraći edukativni izlet do Opatije, potom do Trsata, popularno nazvanim „Vojinim busićem“, prepoznatljivom turističkom atrakcijom Grada na Rječini.

PROČITAJ VIŠE

TEA MLINARIĆ - MISS HRVATSKE!

Naša učenica Tea Mlinarić postala je Miss Hrvatske! Maturantica koja vrijedno sudjeluje u svim humanitarnim aktivnostima u našem Učeničkom domu i koja je aktivna u dramskoj skupni, sada će promovirati Hrvatsku u svijetu! 

PROČITAJ VIŠE

WOODLANDERS - DRVOZEMCI

Danas smo u posjeti našem Multisenoričkom vrtu imali Costu Boutsikarisa, filmaša iz New Yorka. Autor serije filmova "Woodlanders" koja dokumetira rad ljudi po cijelome svijetu koji brinu i ovise o šumama. 

PROČITAJ VIŠE

ODRŽANO PRVO VIJEĆE UČENIKA U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI

U četvrtak, 7. rujna 2017., održan je prvi sastanak Vijeća učenika s pedagoginjom Doma Oliviom Vukić u školskoj 2017./18. godini. Na sastanku, 12 učenika predstavnika svojih odgojnih skupina, jednoglasno su izabrali učenika Tea Šimića za predsjednika i učenicu Silviju Bartolović za njegovu zamjenicu.

PROČITAJ VIŠE

NOVI POČETAK ŠKOLSKE GODINE I USELJAVANJE U DOM

Drage učenice i učenici,

Počinje nova školska godina, a za neke po prvi puta i useljavanje u naš Dom. Useljavanje je moguće od 14:00 sati, a za sve roditelje i učenike koji se useljavaju prvi put sastanak je u 15:00 sati.

PROČITAJ VIŠE

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE