ARHIVA - NOVOSTI - 2016/2017

Arhiva novostiBOGAT SADRŽAJ PROJEKTNOG DANA 2017.

Osim podizanja Zelene zastave, 31.5.2017. na Projektnom danu, održan je niz radionica za naše učenike, goste iz drugih škola i udruga na kojima su se mogli upoznati s načinom rada u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi čija je misija, između ostalog, promicati svijest o važnosti ekološkog odgoja i održivog načina življenja.

PROČITAJ VIŠE

LUMS 2017. „LIKOVNOM UMJETNOŠĆU MIJENJAMO SVIJET“

U utorak 23. svibnja 2017. godine u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci posjetili smo izložbu čudesnih crteža akademske kiparice Ines Milčić. U istome je prostoru otvorena i izložba najkvalitetnijih učeničkih likovnih radova. 

PROČITAJ VIŠE

PROJEKTNI DAN 2017.

Pozivamo Vas na Projektni dan „Probudi osjetila!“ i svečanost podizanja Zelene zastave koji će se održati 31. svibnja 2017. godine u prostorijama i okolišu Doma. Svečano podizanje Zelene zastave održat će se u 11 sati.

Veselimo se Vašem dolasku!

PROČITAJ VIŠE

SREBRNI STATUS EKO DOMA!

Nakon devet godina kontinuiranog provođenja programa ekološkog odgoja i obrazovanja, Učenički dom „Podmurvice“ Rijeka stekao je srebrni status. Svečanost dodjele certifikata i prestižne Zelene zastave održana je u petak, 12. svibnja 2017. godine u Zagrebu, u prostoru Zagrebačkog velesajma. 

PROČITAJ VIŠE

IZLET ZA NAGRAĐENE MATURANTE

Od 11.do 13. svibnja 2017. godine nagrađeni maturanti bili su na izletu u Mađarskoj s pedagoginjom Oliviom Vukić i odgajateljicom Orijanom Jeličić. Na početku  putovanja posjetili smo Ženski đački dom u Osijeku gdje smo se družili s učenicima i djelatnicima Doma. 

PROČITAJ VIŠE

42. DRŽAVNA DOMIJADA U ROVINJU

Naši učenici, pobjednici Regionalne Domijade u Puli, sudjelovali su na 42. Državnoj Domijadi koja se ove godine održala u Rovinju, a trajala je od 5. do 7. svibnja.
U sportskom dijelu igrali smo nogomet, a u području kulture izložili radove u kategoriji instalacije i skulpture.

PROČITAJ VIŠE

"ZELENA ČISTKA" 2017.

Ovogodišnja Zelena čistka održala se 2. svibnja 2017. godine, a obilježila ju je aktivnost naših učenika i zaposlenika u čišćenju okoliša Doma, suradnja s našim dugogodišnjim suradnicima – građanima Mjesnog odbora Podmurvice i predivno sunčano vrijeme.

PROČITAJ VIŠE

HUMANITARNA AKCIJA "SVE ZA NAŠU DJECU" 2017

U sklopu posebnog programa Škola životnih vještina, naši su se učenici ovaj put uključili u humanitarnu akciju udruge Riječko srce i Kanala Ri - Sve za našu djecu, kojom su se prikupljala novčana sredstva za izgradnju čekaonice i igraonice Odjela za onkologiju i hematologiju Dječje bolnice Kantrida.

PROČITAJ VIŠE

RADIONICE "SIGURNOST NA DRUŠTVENIM MREŽAMA"

U sklopu programa prevencije nasilja 22., 23. i 28. 3.2017. u Učeničkom domu „Podmurvice“ Rijeka održane su tri radionice na temu: „Sigurnost na društvenim mrežama“  s učenicima 1. razreda, njih ukupno 57. 

PROČITAJ VIŠE

REGIONALNA DOMIJADA U PULI - NOGOMETAŠI PRVI, STOLNOTENISAČICE DRUGE!

U petak 31.03.2017. održana je 42. Regionalna Domijada, ovog puta u organizaciji Učeničkog doma Pula. Nakon svečanog otvaranja i glazbenog nastupa učenika i mažoretkinja započeo je sportski dio Domijade, dok će se natjecanje u Kulturi te Šahu i Streljaštvu održati idući petak 7.4.2017. u Domu hrvatskih branitelja. Medalje su osvojili nogometaši (prvo mjesto) i stolnotenisačice (drugo mjesto)!

PROČITAJ VIŠE

VODA JE ŽIVOT!

“Voda je opće nasljedno dobro, čiju vrijednost moraju svi poznavati. Zadatak je svakog da s njom gospodari i da je brižljivo koristi.” (iz Rezolucije UN) 22. ožujka 2017. godine, u našem Domu obilježili smo Svjetski dan voda kako bismo skrenuli pozornost na probleme vezane uz vodu i vodne resurse. 

PROČITAJ VIŠE

STOLNOTENISKI PROLJETNI TURNIR U KARLOVCU

Proljetni turnir u stolnom tenisu učeničkih domova naše regije održan je u Karlovcu 3. ožujka 2017. godine. Natjecalo se osam ekipa. Bila je to dobra prilika da odmjerimo snage 
prije Domijade. 

PROČITAJ VIŠE

OBILJEŽILI SMO DAN RUŽIČASTIH MAJICA

S obzirom da je Učenički dom "Podmurvice" Rijeka prvi i jedini učenički dom koji je, zahvaljujući svojim humanim aktivnostima, postao dobitnikom Godišnje nagrade Luka Ritz - za promicanje tolerancije i škole bez nasilja koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, obilježavanje Dana ružičastih majica postala je svojevrsna tradicija naših učenika i djelatnika.

PROČITAJ VIŠE

„ZALJUBLJENE MAŠAKARE“ U DOMU

U utorak 21.2.2017. u 20.00h održana je maškarana priredba „Zaljubljene maškare“ u Učeničkom domu „Podmurvice“ Rijeka. Vijeće učenika i profesori zajednički su organizirali maskenbal. Tim povodom održane su i maškarane igre spretnosti te pantomima uz obilje plesa, glazbe i smijeha.

PROČITAJ VIŠE

PROLJETNI ODBOJKAŠKI TURNIR U PAZINU

Dana 15.02.2017. učenice u sastavu : Sara Šporer, Manuela Fresl, Natalia Tuškan, Marta Škarabot , Patricia Blažević, Aleksandra Prekajski i Vita Angela Ključarić sudjelovale su na Proljetnom turniru u Pazinu.

PROČITAJ VIŠE

DANI SIGURNIJEG INTERNETA

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan sigurnijeg interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. 

PROČITAJ VIŠE

DOMSKI TURNIR U STOLNOM NOGOMETU

Vijeće učenika je 1.2. organiziralo turnir u stolnom nogometu. Prijavilo se 6 ekipa: Patričići, Ličani, Normalni, Braća bez gaća, Builderi, Piksijeva djeca. Igralo se na način „svaki sa svakim“, a ekipa koja je imala najviše pobjeda bila je najbolja.

PROČITAJ VIŠE

PRIREDBA POVODOM DANA DOMA I BOŽIĆA

U utorak, 20. prosinca, održana je priredba povodom Dana doma i Božića. Prigodni program, koji je oduševio brojnu publiku, pripremili su učenici glazbene skupine, plesne skupine te foto-video skupine Doma.

PROČITAJ VIŠE

LIKOVNA KOLONIJA U CELJU

U srijedu u ujutro, 14.12.2016. krenuli smo s busom prema Ljubljani Lana Ulčar, Sabina Alić, Kristina Lukarić i odgajateljica Maja Dinić. Kada smo došli u Ljubljanu odlučile smo razgledati centar do polaska vlaka za Celje. To vrijeme smo odlučile provesti šetnjom po Ljubljani.

PROČITAJ VIŠE

ČESTITKA! 2016.

Svim prijateljima, kolegama i suradnicima, sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu novu godinu žele učenici i zaposlenici Učeničkog doma "Podmurvice" Rijeka!

PROČITAJ VIŠE

SASTANAK VIJEĆA UČENIKA

U utorak, 13. prosinca 2016. godine u 20 sati održan je sastanak Vijeća učenika s pedagoginjom Doma, četvrti i posljednji u ovoj kalendarskoj godini.  

PROČITAJ VIŠE

NAGRADNI IZLET - ADVENT U ZAGREBU

U jutarnjim satima 7.12.2016. godine krenuli smo u Zagreb na naš izlet za nagrađene učenike.  Nakon posjeta Tehničkom muzeju, došli smo na glavni zagrebački trg. Kada smo pogledali prema prelijepo okićenom Trgu bana Jelačića, prve riječi bile su jednostavno: „ Wow!“. 

PROČITAJ VIŠE

SVEČANO OTVORENJE MULTISENZORIČKOG VRTA

U Učeničkom domu "Podmurvice" Rijeka, 5. prosinca 2016. godine svečano je otvoren Multisenzorički vrt. Osim brojnih građana grada Rijeke, otvorenju su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke - gospodin Marko Filipović, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje - gospođa Edita Stilin te predstavnik Riječke nadbiskupije - monsinjor Sanjin Francetić.

PROČITAJ VIŠE

PREDAVANJE PROFESORA WINTERBOTTOMA

Naš višegodišnji suradnik u uređenju i osmišljavanju okoliša Doma, krajobrazni arhitekt sa Sveučilišta Washington iz Seattla, prof. Daniel Winterbottom, održao je 1.12. predavanje za naše učenike i javnost, o terapijskom djelovanju prirode i prirodnog okruženja. 

PROČITAJ VIŠE

SRCOLOVKA

Dana 24. studenog 2016. godine u Učeničkom domu „Podmurvice“ Rijeka održana je igra „Srcolovka“ u organizaciji Vijeća učenika i pedagoginje Doma Olivie Vukić. 

PROČITAJ VIŠE

SLOBODNA MJESTA ZA STUDENTE/ICE

Učenički dom „Podmurvice“ Rijeka objavljuje 7 slobodnih mjesta za smještaj studenata/ica u školskoj godini 2016./2017., s mogućnošću useljavanja od 7.12.2016. 

PROČITAJ VIŠE

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ŠEĆERNE BOLESTI

U Učeničkom domu „Podmurvice“ obilježen je Svjetski dan šećerne bolesti radionicom izrade zdravih kuglica koju su vodile profesorica Ivanka Crnić, profesorica Marija Čemeljić-Salopek i profesorica Nikolina Pajnić. 

PROČITAJ VIŠE

POSJET BIVŠIH UČENIKA GRADITELJSKE ŠKOLE

U četvrtak 6. listopada Dom su posjetili bivši učenici Graditeljske škole u Rijeci, okupljeni u udrugu DIP. Cilj susreta bio je upoznavanje prostora doma, Multisenzoričkog vrta i uključivanja u domske aktivnosti.

PROČITAJ VIŠE

RAZGLEDAVANJE OPATIJE I RIJEKE TURISTIČKIM AUTOBUSOM

Krajem rujna učenici Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka upoznali su znamenitosti i atrakcije Rijeka i Opatije iz tuRIstičkog autobusa vozeći se na liniji autobusna stanica Novi list - Slatina Opatija - Trsat- autobusna stanica Novi list. 

PROČITAJ VIŠE

ODBOJKA POD ZVIJEZDAMA 2016.

Već tradicionalno u rujnu učenici organiziraju turnir „Odbojka pod zvijezdama“. Turnir je jedna od aktivnosti kojom obilježavamo Olimpijski dan. 

PROČITAJ VIŠE

NAUČITE KAKO UČITI

Drage učenice i učenici,

Krenula je nova školska godina i život u na našem Domu. Polako kreću novi zadaci i nove znanja i vještine koje ćete usvajati.

PROČITAJ VIŠE

OTVARANJE DOMA ZA UČENIKE 2016.

Drage učenice i učenici, dragi roditelji,

U ponedjeljak počinje nova školska godina, a naš se Dom za učenike otvara u nedjelju 4. rujna 2016. Dosadašnji učenici mogu useliti od 14:00 sati, a za novoupisane učenike, roditeljski sastanak će se održati u 15:00 sati. Svim učenicama i učenicima želimo ugodan boravak u našem Domu i uspješnu školsku godinu!

Vaš Dom!

PROČITAJ VIŠE

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE