ARHIVA - NOVOSTI - 2015/2016

Arhiva novostiBERBA LAVANDE

Svake godine s veseljem pratimo biljke koje rastu, cvjetaju i šire svoj opojni miris u našem bogatom vrtu. 

PROČITAJ VIŠE

POSAĐENA SADNICA BANANE

Učenici 7. odgojne skupine, 01.lipnja 2016. obilježili su prvi dan meteorološkog ljeta sadnjom egzotične sadnice banane u istočnom dijelu domskog vrta.

PROČITAJ VIŠE

ISPRAĆENA 69. GENERACIJA MATURANATA

Organizacijom tradicionalne večeri maturanata Učenički dom "Podmurvice" Rijeka oprostio se sa 69. generacijom maturanata koju čini 55 srednjoškolaca koji svoje srednjoškolsko obrazovanje završavaju u Domu. 

PROČITAJ VIŠE

ZELENA ČISTKA U NAŠEM OKOLIŠU

U sklopu ekološke akcije „Zelena čistka“ učenici, studenti i zaposlenici Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka zajedno s dugogodišnjim suradnicima i partnerima Društvom tjelesnih invalida Grada Rijeke i Mjesnim odborom „Podmurvice“ Rijeka, u petak, 22.04.2016., zajedno su čistili okoliš Učeničkog doma „Podmurvice“.

PROČITAJ VIŠE

FESTIVAL ZNANOSTI

U utorak, 19. travnja, posjetili smo Festival znanosti. Tema ovogodišnjeg, 14. po redu, Festivala znanosti je Znanost i umjetnost. 

PROČITAJ VIŠE

POSJET I NASTUP U DOMU NA TURNIĆU

U četvrtak, 14. travnja 2016. godine članovi Glazbene i Plesne skupine Učeničkog doma Podmurvice Rijeka posjetili su Dom za psihički bolesne odrasle osobe Turnić u organizaciji odgajateljice Lucije Jančec i radne terapeutkinje Adriane Vondra Butigan. 

PROČITAJ VIŠE

POSJET IZLOŽBI ORIGAMI ZDENKA

U ponedjeljak, 11. travnja 2016. godine posjetili smo izložbu Origami Zdenka – Put do svjetskih majstora origami umjetnosti postavljenu u Galeriji Kortil u Rijeci, pod vodstvom odgajateljice Lucije Jačnec i pratnje odgajateljice Inke Turković. 

PROČITAJ VIŠE

RADIONICE FILCANJA VUNE 2016.

U okviru ekoloških aktivnosti i ove godine nam gđa. Vesna Jakić, predsjednica Udruge „Ruta“ iz Cresa, održala dvije radionice filcanja vune.

PROČITAJ VIŠE

KOŠARKAŠI DRUGI NA PROLJETNOM TURNIRU

U petak 19. veljače 2016. održan je „Proljetni turnir“ u košarci u Rijeci. Naši košarkaši u polufinalu pobijedili su ekipu Karlovca, a u finalu su poraženi od ekipe Kvarnera iz Rijeke. 

PROČITAJ VIŠE

SIROVO JE ZDRAVO!

Na pitanja što je sirova hrana i zašto je konzumacija sirove hrane prihvatljivija od termički obrađene, učenici su odgovore dobili u radionici izrade sirovih salata pod nazivom „Sirovo je zdravo!“ održanoj 17. veljače, pod vodstvom odgajateljica Ivanke Crnić, Marije Čemeljić-Salopek i Nikoline Pajnić.

PROČITAJ VIŠE

NAJAVA TRIBINE POVODOM DANA RUŽIČASTIH MAJICA

U petak, 19. veljače, gostovali smo u emisiji Kanala Ri, „Kvarat do 6“, gdje smo najavili tribinu koju Učenički dom Podmurvice organizira povodom Dana ružičastih majica. Prilog počinje u 17:57 priloženog videa.

PROČITAJ VIŠE

MAŠKARE

U srijedu 3.2.2016. održane su maškare u našem Domu. Prije večernjeg programa, učenice Obrtničke škole Opatija pomogle su našim učenicima u stvaranju njihovih maski bojanjem lica i izradom frizura. 

PROČITAJ VIŠE

DRUGO POLUVRIJEME

Drage učenice i učenici, želimo vam ugodan i uspješan nastavak školske godine u drugom polugodištu!

PROČITAJ VIŠE

PREVENCIJA OVISNOSTI ZA RODITELJE

U sklopu programa Suradnje s roditeljima i Prevencije nasilja i ovisnosti, 11.12.2015. organizirali smo roditeljski sastanak na kojem su djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova Goran Gašpert i Hari Brnad održali predavanje o ovisnostima s aspekta njihovog preventivnog i represivnog rada s mladima.

PROČITAJ VIŠE

ZOOMBIOTIKA U DOMU

U našem je Domu 9. prosinca u okviru projekta Zoombiotika održana je radionica na temu „Fast food - past food“ i aditivi u svakodnevnoj upotrebi. 

PROČITAJ VIŠE

PREDBLAGDANSKA PRIREDBA ZA DAN DOMA

U srijedu, 16. 12. 2015. godine, održana je priredba povodom Dana doma i Božića. Posebnost ovogodišnje priredbe je u tome što su program organizirale odgojne skupine na prijedlog Vijeća učenika. 

PROČITAJ VIŠE

SRETNI BLAGDANI!

Učenički dom "Podmurvice" Rijeka želi sretne blagdane i uspješnu novu 2016. godinu svim našim učenicama i učenicima, njihovim obiteljima, našim prijateljima, suradnicima i zaposlenicima!

PROČITAJ VIŠE

MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA U CELJU

Učenički dom Podmurvice Rijeka sudjelovao je od 2. do 4. 12. 2015. na Međunarodnoj likovnoj koloniji učeničkih domova  koju je organizirao Dijaški in študentski dom Celje. Naš dom predstavili su učenici Ljuljzim  Ramadani i Lana Ulčar.

PROČITAJ VIŠE

RADIONICA "MIRISI BOŽIĆA"

Znate li da mirisi eteričnih ulja popravljaju raspoloženje i osjećamo se bolje? To se događa zato što je osjet mirisa povezan s limbičkim sustavom, područjem u mozgu, koje se primarno bavi emocijama i pamćenjem. 

PROČITAJ VIŠE

"SAMO JOŠ JEDANPUT" - PREDSTAVLJANJE KNJIGE VIŠNJE BITI

U četvrtak, 19. studenoga, naš je Dom posjetila poznata novinarka i radijska voditeljica Višnja Biti. Povod za druženje bilo je predstavljanje njezine knjige „Samo još jedanput“, a po završetku razgovora o knjizi, gospođa Višnja snimila je i prilog za svoju radijsku emisiju „Zašto tako“.

PROČITAJ VIŠE

"TIHANA" - RADIONICA U SKLOPU PROGRAMA PREVENCIJE NASILJA

U sklopu programa prevencije nasilja, pedagoginja Olivia Vukić je 10. studenog, sa skupinom učenika „Tihana“, održala pedagošku radionicu „Svi smo mi različiti“ na kojoj su sudjelovala 24 učenika 1. razreda i ostali učenici koji su upisani ove školske godine, četiri učenice voditeljice te dvije studentice i student pedagogije koji su na praksi u našem Domu. 

PROČITAJ VIŠE

POSAĐENE NOVE SADNICE

Učenici 7. odgojne skupine pod vodstvom profesora Staše Sobolevskog posadili su istočnom dijelu domskog vrta dvije sadnice šljive i jednu sadnicu ginka. 

PROČITAJ VIŠE

BONTON U BLAGOVAONICI 2015.

Bonton je kodeks ponašanja kojeg bi se trebao pridržavati svaki pripadnik društva. U Učeničkom domu „Podmurvice“ Rijeka, već tradicionalno na početku svake školske godine, nastojimo educirati učenike o pravilima ponašanja kojih bi se trebali pridržavati.

PROČITAJ VIŠE

KREATIVNA RADIONICA – QUILLING

U sklopu Posebnog programa Ekologije, učenici i djelatnici Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka, imali su priliku upoznati se sa zanimljivom kreativnom tehnikom naziva Quilling. Radionica je održana 27. listopada 2015. godine pod vodstvom gospođe Dibije Host, odgojiteljice u Dječjem vrtiću „Podmurvice“, s kojim naš Dom već dugo njeguje uspješnu suradnju.

PROČITAJ VIŠE

PRVA BERBA MASLINA

U četvrtak 22.10.2015. učenici VII. i X. odgojne skupine zajedno s profesorom Stašom Sobolevskim imali su tu čast da uberu prve plodove iz našeg maslinika.

PROČITAJ VIŠE

HUMANITARNA MANIFESTACIJA "TKO NE DJELUJE - SUDJELUJE!"

Poštovani!

Čast nam je pozvati Vas na humanitarnu manifestaciju “Tko ne djeluje – sudjeluje!”, koja će se održati povodom Mjeseca svjesnosti o Downovom sindromu, 13. listopada 2015. godine s početkom u 20:00 sati, u prostorima Učeničkog doma “Podmurvice” Rijeka!

PROČITAJ VIŠE

ROŠTILJ ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Kako bi potaknuli bolje upoznavanje novoupisanih i "starih" učenika, organizirano je druženje učenika Učeničkog doma "Podmurvice" Rijeka uz roštilj u domskom unutarnjem vrtu, atriju Doma. 

PROČITAJ VIŠE

OBILAZAK RIJEKE TURISTIČKIM AUTOBUSOM

Novoupisani učenici Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka, upoznali su znamenitosti grada Rijeke i njene stare jezgre – Trsata, na jedinstven i neponovljiv način: vozeći se turističkim autobusom!

PROČITAJ VIŠE

ODBOJKA POD ZVIJEZDAMA 2015

U utorak (22.9.2015.) je bilo živo u večernjim satima na našem igralištu. Odigravao se turnir u odbojci za sve zainteresirane učenike doma.

PROČITAJ VIŠE

S.O.S. ZA MOBITEL

Grupica učenica učeničkog doma „Podmurvice“ sjedila je na stepenicama ispred doma i razgovarala o ljetu na izmaku… 

PROČITAJ VIŠE

FESTIVAL KERAMIKE MATULJSKA KOLAJNICA

Profesorica Ivanka Crnić, voditeljica keramičke radionice, sudjelovala je na festivalu keramike „Matuljska kolajnica“ koji se održao 29. i 30.08. 2015. godine u Matuljima u prostoru ispred osnovne škole.

PROČITAJ VIŠE

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE