ARHIVA - NOVOSTI - 2014/2015

Arhiva novostiOTVARANJE DOMA ZA UČENIKE

Drage učenice i učenici, dragi roditelji,

U nedjelju 06.09.2015. otvaramo vrata za učenike koji useljavaju u Dom. Sastanak za novoprimljene učenike i njihove roditelje održat će se u 15:00 sati. Nakon uvodnog pozdrava, roditelji i učenici će dobiti sve potrebne informacije na sastanku s njihovim odgajateljem, odnosno odgajateljicom. Prijem i smještaj svih naših učenika počinje od13:00 sati.

Dobrodošli!

PROČITAJ VIŠE

ZAVRŠETAK GRAĐANSKE AKCIJE „OBOGATIMO MULTISENZORIČKI VRT“

Promocijom uređenog dijela okoliša Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka obilježen je završetak građanske akcije „Obogatimo Multisenzorički vrt“ koji je financiran od strane Europskog gospodarskog prostora, Kraljevine Norveške te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, u okviru programa Solidarnost i društveni kapital u lokalnoj zajednici.

PROČITAJ VIŠE

KNJIGA DOBRIH IDEJA

„Knjiga dobrih ideja – školski projekti za razvoj kulture mira, suradnje i zajedništva“ je publikacija izrađena u organizaciji Foruma za slobodu odgoja i uz pomoć Europske unije koja je izašla u ožujku 2015. godine u Zagrebu. 

PROČITAJ VIŠE

SKULPTURE POD VEDRIM NEBOM

Dana 25. svibnja 2015. sudjelovali  smo na manifestaciji  „Skulpture pod vedrim nebom “ koja se sastojala od izložbe skulpturalnih likovnih radova učenika srednjih škola te keramičke radionice u organizaciji Građevinske tehničke škole u Rijeci. 

PROČITAJ VIŠE

VEČER MATURANATA

Organizacijom tradicionalne večeri maturanata Učenički dom "Podmurvice" Rijeka oprostio se sa 68. generacijom maturanata koju čini 47 srednjoškolaca koji svoje srednjoškolsko obrazovanje završavaju u Domu.

PROČITAJ VIŠE

SADNJA LAVANDE U ATRIJU

Učenici XII. odgojne skupine, zajedno s odgajateljicom Nikolinom Pajnić, u okolišu Doma, zasadili su lavandu i time ga obogatili s još ljekovitog i aromatičnog bilja. 

PROČITAJ VIŠE

LUMS - LIKOVNOM UMJETNOŠĆU MIJENJAMO SVIJET

U subotu, 16.05. 2015 g. smo sudjelovali na natjecanju i izložbi likovnih radova LUMS - „Likovnom umjetnošću mijenjamo svijet“ koji se održao u parku Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka u organizaciji Škole za primijenjenu umjetnost i Primorsko-Goranske županije. 

PROČITAJ VIŠE

40. JUBILARNA DRŽAVNA DOMIJADA U BAŠKOM POLJU

Učenički domovi, u okviru svog Programa odgojno-obrazovnog rada, kontinuirano od 1975. godine održavaju smotru i natjecanje – Domijadu. Ove je godine, od 8. - 10. svibnja, u Baškome Polju održana 40-ta jubilarna državna Domijada u organizaciji regije zapadne Hrvatske. 

PROČITAJ VIŠE

PROMOCIJA UREĐENOG DIJELA MULTISENZORIČKOG VRTA

Jučer, 13.05.2015. godine se u Učeničkom domu „Podmurvice“ Rijeka održala svečana promocija uređenog dijela multisenzoričkog vrta, u sklopu građanske inicijative „OBOGATIMO MULTISENZORIČKI VRT“ u provedbi Društva tjelesnih invalida Grada Rijeke, s partnerima Mjesnim odborom „Podmurvice“ i Učeničkim domom „Podmurvice“ Rijeka.

PROČITAJ VIŠE

RADIONICE FILCANJA VUNE

U okviru ekoloških aktivnosti i ove godine nam gđa. Vesna Jakić, predsjednica Udruge „Ruta“ iz Cresa, održala dvije radionice filcanja vune. Gđa. Jakić nam je ispričala priču o Macmalićima, malim šumskim stvorenjima, koja žive u šumama Cresa. 

PROČITAJ VIŠE

PROLJETNO UREĐENJE I OPREMANJE DOMA

Kroz mjesec travanj odlučili smo osvježiti i uljepšati domski prostor. Opremeljen je prostor za dnevni boravak i igranje stolnog tenisa. Učenici iz Keramičke skupine s voditeljicom Ivankom Crnić napravili leptire kojima je ukrašen hodnik. 

PROČITAJ VIŠE

SVJETSKI DAN VODA

Svaki pojedinac ima pravo na zdrav okoliš te ima odgovornost da štiti i poboljšava stanje okoliša na dobrobit sadašnjih i budućih generacija.

PROČITAJ VIŠE

GRADSKO NATJECANJE EKIPA MLADIH CRVENOG KRIŽA

U subotu 14.03.2015. u Rijeci je održano gradsko natjecanje ekipa mladih „Crvenog križa“ u pružanju prve pomoći. Domsku ekipu su sačinjavale: Lea Gašparac, Lea Hibler, Nikolina Đukić, Lea Ilić, Magdalena Majer i Dolores Štimac. 

PROČITAJ VIŠE

MAŠKARANE IGRE I KARAOKE

U utorak, 10. veljače 2015. godine, u našem Domu održan je tradicionalni maškarani ples uz sudjelovanje stotinjak učenika i profesora Doma. 

PROČITAJ VIŠE

ZNANJE SE MNOŽI DIJELJENJEM

Drage učenice i učenici, na stranici profesora Tonija Miluna možete naći brojne video zapise rješavanja zadataka iz matematike, fizike, kemije i drugih predmeta koji vam mogu pomoći u savladavanju gradiva.

 

PROČITAJ VIŠE

RADIONICA IZRADE ZDRAVIH KUGLICA

U Učeničkom domu „Podmurvice“ održana je radionica izrade zdravih kuglica koju su vodile profesorica Ivanka Crnić, profesorica Marija Salopek i profesorica Nikolina Pajnić. 

PROČITAJ VIŠE

ČESTITKA!

Svim prijateljima, kolegama i suradnicima, sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu novu godinu žele učenici i zaposlenici Učeničkog doma "Podmurvice" Rijeka!

PROČITAJ VIŠE

AKTIVNOSTI FOTO SKUPINE

Foto skupina našeg Doma pod vodstvom profesora Staše Sobolevskog sudjeloala je na nagradnom Foto natječaja "A na čemu si ti?" koji je udruga „Hepatos“iz Rijeke organizirala za srednjoškolce Primorsko-goranske županije povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

PROČITAJ VIŠE

ZIMSKI TURNIR U STRELJAŠTVU U DUGA RESI

I ove se godine tradicionalno Božićni turnir u streljaštvu održao u Duga Resi. Tako smo 4. prosinca zajedno s strijelcima iz doma „Kvarner“, „ Sušak“ i „Lovran“ putovali u Duga Resu. 

PROČITAJ VIŠE

ZAVRŠENA GRAĐANSKA AKCIJA MULITISENZORIČKI VRT

Ove godine Učenički dom „Podmurvice“ Rijeka dobio je od Riječke nadbiskupije, na dugoročno korištenje, dio gradskog okoliša Mjesnog odbora "Podmurvice" koji je dugo bio zapušten, a predstavljao je prijetnju za sigurnost i zdravlje naših učenika, studenata i zaposlenika, zbog nagomilanog otpada te zmija i komaraca. 

PROČITAJ VIŠE

ZDRAVI DORUČAK

Učenički Dom „Podmurvice“ Rijeka posljednjih sedam godina aktivno radi na promoviranju zdrave prehrane kao preduvjeta zdravlja i razvijanja zdravih prehrambenih navika učenika. 

PROČITAJ VIŠE

ODRŽAN ZIMSKI TURNIR U KOŠARCI

Povodom nadolazećeg Božića i Dana Doma Učenički dom „Podmurvice" Rijeka bio je organizator i domaćin turnira u košarci. Turnir se održao u SRC „3. maj„ u Rijeci 26.11.2014.

PROČITAJ VIŠE

MEĐUNARODNI DAN MIRA U DOMU

Povodom Međunarodnog dana mira  u Domu je 2.10.2014. provedena pedagoška radionica na temu „Vježbanje mira i tišine“ ili „Nemir naš svagdašnji“. 

PROČITAJ VIŠE

IZLET NA IZVOR RJEČINE

U sklopu programa "Eko dom", 30.09.2014. organizirali smo izlet i pješačenje do izvora Rječine. Uz pratnju odgajateljica, psihologa i zdravstvenog voditelja od sela Kukuljani hodali smo do izvora Rječine gdje nas je dočekao predstavnik Komunalnog društva vodovod i kanalizacija d.o.o. dipl.ing. Vlatko Kajapi.

PROČITAJ VIŠE

SADNJA BRESKVI

Dana 30.09.2014. učenici VII . odgojne skupine Damjan Poljančić, Đžani Fak i Dominik Lukačević pod vodstvom profesora Staše Sobolevskog nastavili su oplemenjivati domski okoliš te su u vrtu poviše kuhinje posađena dva stabla breskvi. 

PROČITAJ VIŠE

UREĐENJE DOMSKOG OKOLIŠA

Učenici VII. odgojne  skupine - Adrian Tariba, Patrik Delić, Matija Žagar, Val Škapul  i Dinjo Žvanja, s profesorom Stašom Sobolevskim uređivali su domski okoliš.

PROČITAJ VIŠE

KOŠARKAŠI ZAPOČELI SEZONU

Sinoć (24.09.2014.) su košarkaši našeg Doma s voditeljem profesorom Stašom Sobolevskim tradicionalno započeli sezonu natjecanjem u gađanju “trica“ (udarci s linije 6,25 m).

PROČITAJ VIŠE

RADIONICA IZRADE NAKITA OD FIMO MASE

U četvrtak, 18.9.2014. u popodnevnim satima održana je likovna radionica pod nazivom „Izrada nakita od fimo mase“. Na njoj su učenici pod vodstvom prof. Ede Jozipović naučili ponešto o samoj tehnici i izradili svoj komad nakita. Našlo se tu zanimljivih privjesaka,  ogrlica, naušnica,  prstena, broševa pa čak i magnetića.

PROČITAJ VIŠE

NAGRADNI IZLET U VARAŽDIN

Dana 17. rujna 2014. krenuli smo na Nagradni izlet u Varaždin - grad kandidat za Europski grad povijesti i kulture za 2020. godinu. Učenici treće, četvrte i šeste odgojne skupine te keramička, dramska i recitatorska skupina.

PROČITAJ VIŠE

ODBOJKA POD ZVIJEZDAMA

Kao dio aktivnosti obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana, u utorak 16.09.2014., učenici iz 8. skupine našli su se na Domskom igralištu i počeli s pripremama za turnir u odbojci za mladiće i djevojke pod nazivom „Odbojka pod zvijezama“.

PROČITAJ VIŠE

UDŽBENICI ZA 2014./2015. ŠKOLSKU GODINU

Iako će se sredinom kolovoza u knjižarama pojaviti novi udžbenici za sljedeću školsku godinu, a online se već od početka ovog mjeseca mogu naručivati, ipak nećete morati kupiti baš sve udžbenike, za neke će se predmete moći koristiti i stara izdanja.

PROČITAJ VIŠE

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE